virtuaalitalli      Kototalli a sim-game stable
Pääsivu Hevoset Toiminta Kuulumiset

Toiminta

Kototalli tarjoaa yksityistallipaikkoja tarvittaessa ratsutuksen kera. Tallipaikkoihin ei ole avointa hakua, vaan ne on varattu henkilökunnan lähipiirin käyttöön. Aiemmin olemme myös tarjonneet yhteistyötalleillemme ratsutus- ja koulutuspaikkoja, mutta siitä on tätä nykyä luovuttu muiden kiireiden vuoksi.

Talli järjestää satunnaisesti lähinnä helpon tason ratsastuskilpailuita sekä kasvattaa hyvin pienimuotoisesti pääasiassa suomenhevosia. Vähäisestä varsamäärästä huolimatta tallin orit ovat kuitenkin varsin vapaasti tarjolla jalostukseen myös ulkopuolisille tammoille.

Syntyneet kasvatit

01.

suomenhevostamma Kototallin Aprakka
syntynyt 08.01.2017 -- Mini-Ukko x Hirttivaaran Oprakka
Meille kotiin jäänyt T-suunnan kantakirjatamma, joka on Hirttivaarasta ostetun, tallin vanhimman työhevostamman Oprakan ensimmäinen jälkeläinen. Tamma on luonteeltaan fiksu sekä osoittautunut hyväksi työhevoseksi.
♕ KTK-II (T-suunta) SLA-I TYH-II VVJ-II

02.

suomenhevostamma Kototallin Armakka
syntynyt 28.11.2017 -- Fiktion Atlas x Kototallin Aprakka
Tallin ensimmäinen kasvatti, Aprakka-tamma varsoi kauniin vaaleanrautiaan tammavarsan fiktiolaisesta Atlas-oriista. Armakka on emälinjansa tavoin jykevällä rungolla varustettu hevonen, jolla on hyvä vetokyky.
♕ VIR MVA Ch KTK-II (T-suunta)

03.

suomenhevostamma Kototallin Kryptoni
syntynyt 25.05.2018 -- Tuiskulan Arsenikki x Kuukarin Kinaasi
Tallin kolmas jälkeläinen on ratsusukuinen suomenhevostamma Kryptoni, joka myytiin aluksi Kaunovaaraan aloittelemaan uraa kouluhevosena. Tallin lopettamisen myötä tamma palautui kuitenkin liki kotikonnuille, kun se ostettiin naapurikuntaan Kadon Kartanon tilalle, jossa se on näyttänyt kykynsä kenttähevosena.
♕ Champion KTK-II (R-suunta) KERJ-I

04.

suomenhevosori Kototallin Holtti
syntynyt 10.06.2018 -- Aivan Hervoton x Kaunon Hiputti
Ensimmäinen orikasvatti, joka myytiin vieroitusiän jälkeen Katriina Iso-Pyökkärille Katriinan tallille. Kapikkalan kunnasta ori matkasi myöhemmin Mäkiojan tallille, jonka omistaja on kilpaillut sillä kouluratsastuksessa.
♕ KTK-II (R-suunta)

05.

suomenhevostamma Kototallin Iprikka
syntynyt 30.08.2018 -- Junkkari KAS x Kototallin Armakka
Kototallin ensimmäisen työhevosen Oprakan suku sai jatkoa, kun sen jälkeläisen jälkeläinen Armakka varsoi läsipäisen tammavarsan Kadon Kartanon punarautiaasta raviorista. Ravihevosta tästä kasvatista ei kuitenkaan kaavailtu, sillä isäori on menestynyt myös kiitettävästi etenkin työajon vetoluokissa.
♕ KTK-III (T-suunta)

06.

suomenhevostamma Kototallin Hymni
syntynyt 21.06.2019 -- Moon Leimahdus x Kaunon Hiputti
Vuoden 2019 ensimmäinen kasvatti ja samalla myös tallin kolmas ratsusukuinen suomenhevoskasvatti. Hymni myytiin Kaakkois-Suomeen Enna Reinivuon omistamaan, suomenhevosia kasvattavaan ratsastuskeskukseen, jossa siitä on kehittynyt etenkin rataesteillä hienosti menestynyt kilparatsu.
♕ Champion KTK-II (R-suunta) SV-I

07.

suomenhevosruuna Kototallin Kesy
syntynyt 09.07.2019 -- Kadon Myräkkä x Kaihon Kujerrus
Kesy on Jimi Isokankaan omistaman Kujerrus-tamman jälkeläinen, jonka isäksi valikoitui erikoisen värinen suomenhevosori Myräkkä. Kesy asuu yhä Kototallilla, mutta on Veikka Takon omistuksessa.

08.

suomenhevostamma Kototallin Olivi
syntynyt 18.07.2019 -- Hunajaharmooni x Mustasuon Aliisa
Heinäkuun puolivälin tienoilla syntynyt Olivi-tamma piti alunperin laittaa suoraan myyntiin, mutta päätimme kuitenkin jättää tamman kotitallille kasvamaan - ja mikä hieno tyttö Olivista kehittyikään!
♕ VIR MVA Ch KTK-I (R-suunta)

09.

suomenhevostamma Kototallin K5
syntynyt 29.02.2020 -- Kontrakka KAS x Annapurna KAS
Varsakesä alkoi tänä vuonna ajoissa, sillä Annapurna varsoi vuoden ensimmäisen kasvatin jo helmikuun loppupuolella. Ravisukuinen K5-tammavarsa oli tilausvarsa Kadon Kartanolle ja isäorina käytettiin sen tallin omaa oria. Vieroitusiän jälkeen tamma muutti naapurikuntaan, jossa se on jo aloitellut raviuraansa tienaten voittorahoja useamman tuhannen euron verran.
♕ Raviennätys 1.35,3ake -- Voittosumma 2 400 €

10.

suomenpienhevosori Kototallin Jojo
syntynyt 10.03.2020 -- Koistilan Jymy x Närhen Halippa
Hyvin tammavoittoiseen kasvattilistaan saatiin lisättyä vaihteeksi yksi ori, kun Halippa-tamma varsoi maaliskuun puolella piirtopäisen orivarsan. Pienhevosen mittoihin jäänyt Jojo-ori myytiin Piia Ihantojalle Kadon Kartanolle, jossa se pääsee suurella todennäköisyydellä jalostuskäyttöön.
♕ Champion KTK-III (P-suunta)

11.

suomenhevostamma Kototallin Cha-Cha
syntynyt 18.03.2020 -- Huvin Havuhuokaus x Routapirtin Rin Tin Tin
Tallin yhdennestätoista kasvatista kehittyi varsin kookas ruunikko tamma, joka jäi asumaan Kototallille Joel Orttenvuoren omistukseen. Tamman kanssa on kilpailtu useassa eri lajissa ja se on elementissään etenkin maastoradoilla.
♕ KTK-II (R-suunta)

12.

suomenhevostamma Kototallin Lakka
syntynyt 20.03.2020 -- Unian Valotus x Karelia KAS
Lakan kohdalla meidän piti pitkään miettiä, pitäisimmekö tamman itsellämme vai luopuisimmeko siitä haikein mielin. Juoksijasukuiselle hevoselle löytyi kuitenkin meitä aktiivisempi koti Kadon Kartanolta, jossa se pääsee näyttämään kyntensä raviradoilla
♕ Raviennätys 1.43,7ake -- Voittosumma 0 €

13.

suomenhevostamma Kototallin Hilda
syntynyt 22.03.2020 -- Kadon Affekti x Kaunon Hiputti
Maaliskuu oli poikkeuksellisen kiirettä aikaa varsontojen vuoksi, sillä jopa kuudella eri tammalla oli silloin laskettu varsonta-aika. Kaksi varsontaa venyi kuitenkin huhtikuun ensimmäiselle päivälle ja Hippu-tamman viimeiseksi jäävä jälkeläinen oli tämän maaliskuun viimeinen kasvatti. Hilda-tammaa ei alun alkaenkaan aiottu jättää Kototallille, vaan se astutettiin Kadon Kartanon orilla ja se myös itse myöhemmin muutti kyselle suomenhevostallille tavoitteena myöhemmin tulevaisuudessa etenkin kouluratsastuskilpailut.

14.

shire-ori Kototallin Jodami
syntynyt 01.04.2020 -- Penrose Reid x Penrose Edwina
Huhtikuun ensimmäinen kasvatti on tutuista suomenhevosista poiketen kookas shirenhevonen. Isomerkkinen ruunikko orivarsa pääsi katsomaan maailman menoa, kun se myytiin Stall Arcaneen Hollantiin. Myöhemmin Jodami myytiin edelleen Isoon-Britanniaan Penrose Shiresiin, jonka kasvattamia hevosia sekä sen emä että isäori ovat.

15.

suomenhevosori Kototallin Arpia
syntynyt 01.04.2020 -- Nikolaus KAS x Akaseena KAS
Huhtikuun ensimmäisenä päivänä päästiin näkemään niin shirenhevosen kuin myös kotimaisen suomenhevosen syntymä, kun Anki varsoi ensimmäistä kertaa päivän kääntyessä iltaan. Orivarsasta kehkeytyi varsin kookas liinaharjainen hevonen, joka vaikuttaa lupaavalta työhevoselta.

16.

appaloosa-ori Comin' On the Horizon
syntynyt 02.04.2020 -- Chinook's Ares x Comin' Outta Sight
Joel sai aikoinaan ostettua Sintti-tammansa varsin edukkaaseen hintaan sillä ehdolla, että sopivassa kohdassa se olisi mahdollista keinosiementää kasvattajan omalla orilla. Vuonna 2020 Sintti varsoikin ensimmäisen jälkeläisensä, joka muutti myöhemmin quarter-ori Gold Coloured Lightsin kanssa Yhdysvaltojen Coloradoon Birch Bark Ranchille.

17.

quarter-ori Gold Coloured Lights
syntynyt 02.05.2020 -- Bad Taste Ion x Light Lights Out
Milo Vennikon omistama Lina lännenratsastuksen karjaluokissa sen verran hyvin menestynyt hevonen, että tamman jälkeläinen herätti kiinnostusta aina Yhdysvalloissa asti. Erikoisen värinen quarterhevonen olisi toisaalta ollut kiinnostavaa jättää kotitallille, mutta siitä tarjottiin sen verran hyvää summaa, että Gold Coloured Lights matkasi Coloradoon Birch Bark Ranchille.

18.

appaloosa-tamma Pretty Sure Too Cute
syntynyt 15.05.2020 -- Slay Savage x Cut the Cuteness
Veikka ei raaskinut laittaa Conny-tammansa ensimmäistä jälkeläistä myyntiin, joten Penniksi kutsuttu appaloosa-varsa sai jäädä syntymätilalleen kasvamaan.

19.

quarter-ori Call of Duty
syntynyt 12.07.2020 -- Angren Call It Quits x Win Win Ionity
Emme saaneet kauaa hengähtää vauhdikkaan varsakevään jälkeen, sillä heinäkuun puolivälissä syntyi tallin toinen lännenhevoskasvatti. Win Win Ionity varsoi kultakolikon värisen orivarsan joka sai isäorin mukaan nimen Call of Duty. Orista oltiin tehty varaus jo ennen sen syntymää ja se muutti vieroitusiän jälkeen suurtalli Sîr Angrenin Yhdysvaltojen toimipisteelle.

20.

percheron-ori Kototallin Florimond
syntynyt 18.08.2020 -- Frodon Sacquet d'Ion x Fame 5
Kesän viimeisien varsontojen yhteydessä syntyi myös tallin toinen raskas kylmäverinen, percheron-ori Florimond. Tallin ensimmäinen perchenhevonen Fame päätettiin astuttaa ennen sen aktiivista työkäyttöä ja syntynyt orivarsa muutti suurtalli Sîr Angreniin, josta olimme vain hetki ennen Florimondin syntymää hankkineet talliin uuden kylmäveritamman.

21.

breton-tamma Kototallin Zhyva
syntynyt 27.04.2021 -- Zachaz x Maela FRA
Vuoden ensimmäinen, tilan 21. ja samalla myös ensimmäinen bretagnenhevosvarsa on tamma Kototallin Zhyva. Sen emä saapui tallille viime vuonna ja se astutettiin pian saapumisen jälkeen. Maela tiinehtyi ensimmäisellä yrittämällä ja nyt pääsemme opettamaan myös sen jälkeläisestä toimivaa työhevosta.

22.

quarter-ori Win Win Atomity
syntynyt 20.05.2021 -- Mail Breaker x Win Win Ionity
Jani astutti Ionity-tammansa Birch Bark Ranchin omistamalla Mail Breakerilla ja yhdistelmästä syntyi ori Atomity, joka on sekoitus isänsä jykevää rakennetta ja emänsä ruunivoikkoa väritystä.

23.

quarter-ori King Cannot Checkmate
syntynyt 18.06.2021 -- Ekkostirling x Queen And Queens
Cannon on sekä emänsä että isänsä ensimmäinen jälkeläinen, joka muutti vuoden ikäisenä Yhdysvaltoihin opettelemaan karjahevosen töitä.

Karinajärjestys:

Karsina 1 » Osmi
Karsina 2 » Dina
Karsina 3 » Arthea
Karsina 4 » Ursa
Karsina 5 » Jimmy
Karsina 6 » Rikko
Karsina 7 » Sairas-/varsontakarsina

Pihattokarinajärjestys:

Pihattokarsina 1 » Conny, Sintti, Gemma, Silli
Pihattokarsina 2 » Iivana, Iigori, Rudi
Pihattokarsina 3 » Awa, Lina, Winka, Abby, Qwerty
Pihattokarsina 4 » Nasu, Hilppa, Mini, Kita

Pihattokarsinoihin max. 3-5 hevosta haan koosta riippuen

Pihattojärjestys:

Pihatto 1 » Ora, Arma, Kalla, Tina, Hippu
Pihatto 2 » Appa, Ipana, Akka, Assi, Ruu
Pihatto 3 » Kirppu, Vaski, Panko, Noppa, Ekko
Pihatto 4 » Rossi, Hunni, Nalli, Sisu, Tintti, Tikki, Vekki

Pihattoihin max. 7-10 hevosta makuuhallin koosta riippuen

Tallin ylläpidosta vastaa Jonna (VRL-10531, TYH-0002) ja apuvoimina häärivät pääasiassa Janne, Jere ja Joni.

Ulkoasu © M Layouts   |   Kuva © smerikal (lisenssi, kuvaa on muokattu)