virtuaalihevonen      Kototalli a sim-game horse
Pääsivu Hevoset Toiminta Kuulumiset

Stormr Snilli

Nimi: Stormr Snilli "Storri, Rosmo" Painotuslaji: Ravi- ja työajo
Syntymäaika: 05.01.2021, 3v Väri & säkä: Tummanruunikko, 156 cm
Rekisterinumero: VH21-169-0001 Omistaja: Kototalli (VRL-10531)
Rotu & skp: Dölehevonen, ori Kasvattaja: Snilli Trotters Suomi
Saavutukset: Storrilla ei ole merkittäviä saavutuksia.

Stormr
© Pernilla Hägg, kiitos!


i. Skjöldur
DÖLE musta 152 cm
20,1aly - 145 450 €
ii. Skjöldr
EVM DÖLE
iii. Sigfinn
EVM DÖLE
iie. Brynhildur
EVM DÖLE
ie. Ingigerður
EVM DÖLE
iei. Amhlaoibh
EVM DÖLE
iee. Sunhild
EVM DÖLE
e. Nydelig og Grov
DÖLE ruunikko 155 cm
20,1aly - 139 905 €
ei. Mørk Haakon
EVM DÖLE
eii. Gunvor
EVM DÖLE
eie. Mørk Dame
EVM DÖLE
ee. Røykblomst
EVM DÖLE
eei. Hamp
EVM DÖLE
eee. Maiken-Nadia
EVM DÖLE

» Jälkeläiset «

01. dölehevosori/-tamma Nimi syntynyt 00.00.0000 tammasta Nimi

» Periyttäminen «

   ROHKEUS: ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ Taso 5: melko rohkea
   KUULIAISUUS: ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ Taso 5: melko kuuliainen
   TEMPERAMENTTI: ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ Taso 5: melko temperamenttinen
   HERKKYYS: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali
   NOPEUS: ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ Taso 5: hieman normaalia parempi
   KESTÄVYYS: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: normaalia parempi
   HYPPYKAPASITEETTI: ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ Taso 3: hieman normaalia heikompi
   KETTERYYS: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali
   LIIKKEET: ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ Taso 3: hieman normaalia heikompi

© Arnikan periytymisjärjestelmä v. 1.0


Ravikilpailut

Saavuttanut voittosumman 0 € statistiikalla 0: 0-0-0 (voitto- & totoprosentit: 0% & 0%)
Ennätys: 00,0ly / 00,0ke / 00,0kp / 00,0pi
VRER-pisteet 0 p. / VRKK-pisteet: 0 p.
Nelivuotiskausi:
Kolmivuotiskausi:

Työajokilpailut (sijoituksia 00 kpl)


Päiväkirja ja valmennukset

Sunnuntai 21.02.2021 » Hyväksytty koelähtö / Jonna

Vajaa viikko sitten nuoret oriit Storri ja Viggo kävivät Aken Ravitallilla juoksemassa opetuslähdön hyväksytysti läpi. Tänään palasimme kaksikon kanssa samalle raviradalle, sillä pojat oli ilmoitettu kylmäverisille avoimeen päivän koelähtöön. Aamurutiineihin tuli siis muutoksia, kun aamueväiden jälkeen hain kummankin pihatosta ja talutin tallin käytävälle, jossa valmistelin ne matkustuskuntoon. Karva ja kaviot puhtaaksi, jalkojen pintelöinti fleeceloimet niskaan ja sitten alettiinkin olla jo valmiita lähtöön. Molemmat oriit ovat olleet pienestä pitäen helppoja lastattavia, eikä niiden kyytiin saanti ollut tänäänkään ongelma.

Ravirata ja sen tallialue olivat pojille jo kertaalleen tuttuja, ja ne kävelivät kuin vanhat tekijät valjastuskatokseen, jossa ne saatiin laittaa heti lähtökuntoon. Päivän kahta ensimmäistä lähtöä ei juostu ollenkaan, joten kylmäveristen koelähtö oli ensimmäisenä vuorossa. Storri ja Viggo oli jälleen lähdön ainoat osallistujat, joten ne pääsivät taas ottamaat mittaa vain toisistaan. Kotioloissa Storri on ollut hyvin energinen ja menevä ajettava ja olen itsekin käynyt sen rattailla pariin otteeseen. Olen käynyt ajamassa myös Viggoa, joka osaa välillä olla varsinainen haaveilija. Pohjoisruotsalaisella ei ole aivan samanlaista kilpailuviettiä kuin tallin dölellä, mutta se tekee usein tasaisempia juoksuja, eikä päivän fiilis vaikuta sen suoritukseen yhtä paljon.

Storrin rattailla istui tuttuun tapaan Joonas, mutta Vigorin ohjasti radalle tänään Jere. Janne jäi kotiin auttamaan naapuritilan isäntää, kun työkoneet olivat päättäneet levitä käsiin kesken appeenteon. Kahden hevosen lähdössä oli reippaasti tilaa voltata, ja molemmat hevoset saivatkin hyvät startit. Storri kiri kärkeen, eikä paikkoihin tullut muutoksia kuin aivan viimeisillä hetkellä. Storri vaihtoi laukalle ennen viimeistä kaarretta ja koko ajan tasaisen varmasti juossut Viggo pyyhälsi ohitse Joonaksen hidastaessa hevosta takaisin raville. Storri ei jäänyt ihmettelemään lajitoverin ohitusta, vaan ampaisi huimaan loppukiriin. Maaliviivan yli tultiin liki kylki kyljen, eikä hevosten välille osannut silmämääräisesti katsottuna tehdä eroa. Maalikamera osasi kuitenkin kertoa, että Viggo oli jälleen ollut kotioloissa reippaampiajuoksuja tehnyttä Storria nopeampi - joskin vain alle sekunnin erolla. Molemmille hevosille saatiin hyväksytty koelähtö, eli seuraavaksi vuorossa on ensimmäinen kunnon ravilähtö.

Maanantai 15.02.2021 » Hyväksytty opetuslähtö / Jonna

Nuoret kylmäverioriit Storri ja Viggo lastattiin tänään aamusta kuljetusvaunuun ja nokka suunnattiin kohti Aken Ravitallia, jossa pojat pääsisivät ihmettelemään kisapaikan tunnelmaa ja siinä sivussa osallistumaan myös päivän opetuslähtöön. Harjoituslähdöllä on tarkoitus saada pojille juoksuihin rutiinia ja samalla kokemus oikeasta kisatilanteesta. Tähän mennessä niiden kanssa on otettu hölkkää kotitallilta lähtevällä pitkällä tiesuoralla ja joka talvi pellolle auratulla ovaaliradalla. Storrin ja Viggon lisäksi mukana on juoksutettu Safiiria, joka on tähän mennessä jättänyt pojankoltiaiset taaksensa mennen, tullen ja palatessa.

Oriit olivat matkan ajan siivosti ja kumpikin keskittyi tyhjentämään turvan eteen kiinnitettyjä heinäverkkoja. Storri huitaisi oman annoksensa nopeammin ja kamerakuvan todistamana se yritti kovasti kurotella myös vierustoverin eväiden perään. Raviradalla pojat talutettiin heti katokseen, jossa ne valmisteltiin lähtökuntoon. Opetuslähtö oli päivän ensimmäinen lähtö, eikä siihen ollut ilmoitettu meidän hevosten lisäksi muita juoksijoita. Jannella ja Joonaksella oli siis runsaasti tilaa ottaa toisistaan mittaa ja toisaalta nuorikoille oli varmasti hyvästä ensimmäist kertaa vieraassa paikassa vain keskenään, mihin ne olivat jo hyvin tottuneet. Eipähän ole liian paljon uusia tilanteita ja kohtaamisia vieraiden hevosten kanssa yhdellä kertaa!

Janne ja Joonas valjastivat oriit lähtökuntoon ja itse kävin tsekkaamassa vuokrakarsinoiden luona omia lähtövuorojaan odottavien Safiirin sekä Iskuksen tilanteen. Molemmat on ilmoitettu omien ikäluokkiensa helmikatsauksiin, joissa saadaan usein hyvää infoa senhetkisistä nuorista lupauksista. Ennen nuorten helmikatsauksia piti kuitenkin juosta opetus- ja koelähdöt pois alta ja Janne ja Joonas saivat luvan ajaa hevoset radalle. Lähtö oli pituudeltaan keskimittainen ja se toteutettiin volttilähtönä. Oreista Viggo on usein lähtenyt volttauksesta rivakammin liikkeelle, kuten kävi myös tänään. Pohjoisruotsalainen sai hyvän aloituksen, mutta tähän mennessä hieman nopeatempoisemmaksi juoksijaksi osoittautunut döleori kiri hienosti välimatkaa umpeen, eikä lopulta hävinnyt kuin muutamalla sadasosalla. Vigor pääsi yllättämään jopa allekirjoittaneen, sillä olin aivan satavarma Storrin vievän tämän lähdön nimiinsä.

Sijoituksilla ei kuitenkaan ollut loppupeleissä mitään väilä, kun molemmille saatiin hyväksytyt juoksut ja ennen kaikkea positiivinen kokemus itse kisatilanteesta. Oriit jäähdyteltiin ennen valjaiden riisumista ja karsinoihin laittoa, missä ne saivat odottaa muutaman lähdön verran kotiinlähtöä. Kannoin kummallekin karsinaan ämpärilliset melassivettä, vaikka niiden kanssa oltiin otettu kohtuu rennosti, eikä kumpikaan ollut juossut itseään täyteen hikeen. Nakkasin kummallekin vielä sylilliset heinää ajankuluksi, ennen kuin siirryin seuraamaan Safiirin sekä Iskuksen suorituksia. Molemmat nappasivat hienosti omien lähtöjensä kakkossijat ja Safiiri myös paransi ennätystään liki kymmenellä sekunnilla. Safiirin kanssa samassa lähdössä juoksi myös meidän kasvattama Lakka-tamma, joka juoksi tasaisesti sijoittuen viidenneksi. Myös Iskus teki hyvän juoksun hyvin tasavahvassa lähdössä, eikä se joutunut taipumaan muille kuin Kadon Kartanon hevoselle - eli saman tallin kasvatille, mistä se on itsekin lähtöisin.

Tallin ylläpidosta vastaa Jonna (Pierre VRL-10531 TYH-0002)

Ulkoasu © M Layouts   |   Kuva © smerikal (lisenssi, kuvaa on muokattu)