Prime Sporthorses

Wonnda Couture

Wonnda

Virallinen nimi Wonnda Couture "Wanda" Painotuslaji Esteratsastus (160 cm)
Syntynyt & ikä 02.07.2022, 10v Väri & säkäkorkeus Punaruunikko, 168 cm
Rekisterinumero VH22-076-0016 Omistaja Prime Sporthorses (VRL-10531)
Rotu & sukupuoli Belgianpuoliverinen, tamma Kasvattaja Couture Sporthorses Belgia

Saavutukset:


♕ EV-I (2022 elokuu, 35 p.)

Näyttelytulokset:Wonnda on varsasta lähtien ollut omasta mielestään hyvin lystikäs tapaus, jonka mielestä on kiinni ollessaan erihauskaa kuolata kauttaaltaan koko riimunnaru tai tyhjentää koko harjalaukku pitkin tallikäytävää, vaikka sen sisältöön ei ole tullut muutoksia ties milloin viimeksi - hyvähän se on tietty varmistaa, josko sieltä tällä kertaa löytyisi jotain kiinnostavaa. Tarhassa tamma on aina härnäämässä ja leikillään muita näykkimässä, mutta sillä menee tunteisiin sillä sekunnilla, jos joku antaa samalla mitalla takaisin, eikä itse kehitelty leikki omalla kohdalla olekaan enää niin hauskaa.

Hoitamisen aikana Wanda kyllä seisoo narun jatkona, mutta se on aina keksimässä jotain oheistoimintaa. Vierestä kävelevän ihmisen taskut voi ihan vaivihkaa yrittää tarkistaa herkkujen toivossa tai jos ei mihinkään muuhun yllä, niin ainakin itseään voi rapsutella oikein antaumuksella. Yritäpä siinä satuloida itseään venyttelevää hevosta. Tallin kengittäjä on onneksi pitkähermoinen ja Wanda on saanut pelkkiä kehuja; miestä ei ilmeisesti haittaa tamman käyttäessä häntä rapsutuspuuna. Taluttaessa tamma jatkaa linjallaan ja keskittyy kaikkeen muuhun kuin ihmiseen, eikä ole ensimmäinen eikä toinen kerta, kun toiselle hevoselle hörisemään jäänyt ruunikko on törmännyt päin taluttajaa hänen pysähdyttyä hevosen huomaamatta.

Estehevosena Wanda on ehdottomasti omalla osaamisalueellaan; se on ketterä ja hyppää erikoisetkin esteet rohkeasti ja tarkasti. Se harvoin tiputtaa tai edes kolauttaa puomeihin, vaan mieluummin ottaa kiellon, kuin lähtee huonon lähestymisen päätteeksi epävarmaan hyppyyn. Etenkin tammalle itselleen vierailla kilpailupaikoilla voi jäädä ihmettelemään liiaksi ympäristöä, jolloin ensimmäinen startti voi verryttelyistä huolimatta mennä penkin alle. Pääluokkaa voi olla syytä pohjustaa helpommalla radalla, jolloin seuraavaan starttiin tamma keskittyy jo ihan toisella tavalla. Toinen tapa on ratsastaa perusrata varovasti ilman turhia riskinottoja ja antaa tamman suorittaa vasta erillisessä uusinnassa.


i. Atomize
FWB tummanpunaruunikko 165 cm
ii. Zero Pain Solo
FWB tummanruunikko 165 cm
iii. VIR MVA Ch Osiris v. Bryort
FWB rautias 169 cm
SPL-I YLA2 ERJ-I ERL-III SJP-II
iiii. Chapassio TRAK
iiie. Supegrior FWB
iie. Furore NON
FWB kimo 165 cm
SPL-I YLA2 ERJ-I ERL-III
iiei. Capoltin d. Urvan FWB ERJ-III
iiee. Millefeuille GÅ FWB
ie. Adore You DFC
FWB ruunikko 164 cm
VAR-I
iei. Alpheratz DFC
FWB ruunikko 167 cm
ERJ-III
ieii. Unknown Soldier FWB
ieie. Carmenella FWB
iee. Million Shades KOR
FWB tummanruunikko 163 cm
ieei. Faraway Kingdom FWB
ieee. Rosmarinna FWB
e. Sirene v. Helmwald
HANN ruunikko 169 cm
ei. VIR MVA Ch Silbers Sirius
HANN tummanruunikko 167 cm
KTK-I YLA3 ERJ-I
eii. VIR MVA Ch Sour Apples
HANN tummanruunikko 179 cm
KTK-I ERJ-II
eiii. Sin HANN
eiie. Exotica HANN
eie. VIR MVA Ch Hilde v. Helmwald
HANN ruunikonkimo 170 cm
KTK-II
eiei. Heinrich von Elke HANN ERJ-I
eiee. Heimlich Nera HANN ERJ-I
ee. Balenciaga Clover
HANN ruunikko 168 cm
YLA3 ERJ-I
eei. Champion Silbers Brisco
HANN tummanruunikko 165 cm
KTK-II ERJ-I
eeii. Biscotti HANN
eeie. Strawberry HANN
eee. Cranleigh Domenica
HANN tummanruunikko 168 cm
KTK-III ERJ-III
eeei. Decurio HANN
eeee. Veruca GER HANN

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isäori Omistaja
BWP o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri

Jaos: ERJ esteratsastus
Ominaisuuspisteet: 0.00 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 10
Koulutustaso: 160 cm
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.0 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Cup- ja arvokilpailut

Päivämäärä Järjestyspaikka Kilpailu & ratsastaja Luokka & laji Tulos
21.12.2022 Sveitsi Royal Gardens Hallimestaruus
Maesi Saarre
140 cm
Esteratsastus
15 / 29
8 vp 71,651 s

Päiväkirja ja valmennukset

Lauantai 09.07.2022 - Tutustumista tuleviin tarhakavereihin

Wandan eilinen ilta ja yö menivät rauhallisesti uudella kotitallilla, johon se on tuntunut sopeutuvan hyvin. Tänään tamma pääsi ensimmäistä kertaa ulos pieneen jaloittelutarhaan, jossa se sai ihmetellä tallipihan liikehdintää. Osa hevosista lastattiin kuljetusautoihin ja niiden kanssa lähdettiin viikonlopun kisoihin, toiset lähdettiin liikuttamaan heti aamusta, jolloin sää oli kaikista otollisen treenille. Loput hevosista pääsivät tarhaan ja myös Wanda pääsi kosketuksiin muiden hevosten kanssa, kun jaloittelutarhan viereen talutettiin sen naapurikarsinasta tuttu trakehner-tamma Jayayna sekä sen kanssa suurin piirtein saman ikäinen Bellanca ja hieman varttuneempi Booyah-tamma, joka on käytöksensä perusteella kuitenkin ikuinen varsa. Booyahilta loppui virta viimeisenä ja se jäi vielä juoksemaan Wandan kanssa aidanvierustaa, kun kaksi muuta kävivät syömään aamuheiniään. Wanda tuntui olevan hyvää pataa etenkin brandneburgin kanssa ja hyvä niin, sillä eilen talliin saapunut tamma olisi tarkoitus alkaa tarhata kolmen muun hevosen kanssa samaan aitaukseen.

Perjantai 08.07.2022 - Wanda saapui Prime Sporthorsesiin

Belgialainen estetalli Couture Sporthorses on yhden kasvatin myötä tutuksi; noin vuosi takaperin samaisesta tallista ostettiin oldenburg-ori Getrec Couture, jonka isänä käytimme oman tallin oria. Myös tänään Prime Sporthorsesin Ranskan toimipisteelle saapunut Wonnda Couture on tilausvarsa, jonka isänä on meidän FWB-ori Atomize. Kolmivuotias Wonnda on kookas ja ikäisekseen jo varsin jykevä tamma, jolla luulisi ainakin suvun puolesta olevan kykyjä aina esteratsastuksen GP-tasolle asti. Tamman emä on Gestüt Helmwaldin kasvattama Sirene v. Helmwald. Wonndasta muodostui nopeasti kutsumanimi Wanda, joka kirjailtiin myös tamman uuden karsinan oveen.

Belgialaistamma oli automatkan jälkeen lievästi väsyksissä, joten se ei jaksanut hirveästi ihmetellä ja tutkia uutta kotiaan. Naapurikarsinan toisen nuoren tamman kanssa ehti kuitenkin heinänsyönnin lomassa leikkisästi nahistella väliseinän läpi. Voi olla että Wanda tullaan tarhaamaan naapurikarsinan Vittorian kanssa samaan aitaukseen, mikäli kaksikko tulee toimeen myös karsinoiden ulkopuolella. Tamman saapuminen venyi iltaan, joten tänään tarhausjärjestyksiä ei enää tarvitse miettiä, vaan Wanda pääsee vasta huomenna tutustumaan tallipihaan omasta pienestä tarhastaan käsin. Vittoria ja pari muuta tammaa tarhaavat aivan jaloittelutarhan vieressä, joten hevoset pääsevät samalla tutustumaan toisiinsa.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | Hevosen kuva © Lucie Dimitrov
Virtuaalihevonen | A sim-game horse