Prime Sporthorses

Tilan esittely

Prime Sporthorses on puoliveristen kasvatukseen ja kilpailutukseen keskittyvä hevossiittola, jonka päätoimipiste sijaitsee Suomessa Etelä-Pohjanmaalla kuvitteellisen Kangaksen kaupungin liepeillä. Myöhemmin toiminnan laajentuessa sille avattiin kaksi uutta toimipistettä; Norjan etelärannikolle Lyngdaliin sekä Ranskaan Seinejoen varrelle Jumiègesiin lähelle Rouenin kaupunkia. Kahdella pienemmällä toimipisteellä kasvatetaan norjalaisia ja ranskalaisia puoliverisiä, muihin kantakirjoihin rekisteröidyt kasvatit syntyvät Suomessa. Prime Sporthorsesin tilukset ovat modernit ja käytännölliset ja siellä kelpaa kasvattaa ja valmentaa tulevaisuuden puoliverilupauksia.

Prime Sporthorsesin tallialueen sydän on iso, kahdesta eri siivestä koostuva päätalli, jossa on 70 tilavaa ja valoisaa kumimattopohjilla olevaa karsinaa, jotka on ominaisuuksiltaan räätälöity vastaamaan kunkin hevosen tarpeita. Päätallin lisäksi pihapiirissä on kaksi pienempää tallirakennusta; kymmenen karsinan pikkutallia käytetään tiineiden tammojen varsottamisessa ja parinkymmenen karsinan sivutalli on ulkopuolisten ratsukoiden vuokrattavana tilalla järjestettävien kisojen aikana.

Tallirakennuksien lisäksi pihapiiristä löytyy vierekkäin rakennetut nurmi- ja kuitukentät puuaidalla aidattuna. Näiden lisäksi tilalta löytyy kuitupohjainen maneesi kaksikerroksisella katsomolla sekä pienellä kahviolla. Maneesi on kevyesti eristetty, joten myös talven pakkasissa sisälömpötila pysyy siedettävissä asteissa. Yksi ylpeyden aiheistamme on vaihtelevan tasoiset maastoreittimme, joihin saa helposti rakennettua erilaisia sekä eritasoisille ratsukoille soveltuvia tarjoavia maastoesteratoja. Ei olekaan ihme, että Prime Sporthorses onkin vahvasti keskittynyt juuri kenttähevosten kasvatukseen.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / a sim-game stable
Koristekuvat © VV / vapaasti, smudge9000 CC BY-SA 2.0 CC BY 2.0 CC BY-NC 2.0 (modified)