Prime Sporthorses

Sevynn Prime

Sevynn

Virallinen nimi Sevynn Prime
kutsutaan nimellä Savvy
Painotuslaji Esteratsastus (vt. 0 / 10)
He A / 160 cm / 110 cm / CIC2
Syntynyt & ikä 20.08.2022, 4v Väri & säkäkorkeus Ruunikonkimo, 167 cm
Rekisterinumero VH22-066-0015 Omistaja Prime Sporthorses (VRL-10531)
Rotu & sukupuoli Brandenburg, ori Kasvattaja Prime Sporthorses Suomi

Saavutukset:


Näyttelytulokset:Sevynn on utelias ja vielä hieman häslä nuori ori, joka toivon mukaan iän tuoman kokemuksen myötä hieman rauhoittuu. Ori ottaa rohkeasti vastaan mitä eteen tulee, eikä se juurikaan ole pelännyt mitään ihmisen silmin "turhanpäiväistä", vaan jännittyneelle käytökselle on aina ollut jokin looginen syy. Yleensä Savvyn saa käymään kierroksilla epäilyttävän hiljaiset äänet, eli esimerkiksi maneesiin tullessa ovelta voi ihan rohkeasti huutaa olevansa tulossa sisään, eikä yrittää muiden huomaamatta hiippailla sisään - ori on kyllä aistinut tulosi. Ratsuna ori on aina ollut yritteliäs ja nopea oppimaan, kunhan sitä ei jatkuvasti viedä taitotasonsa ylärajoille. Liian hankalat tehtävät saavat orin herkästi jumittamaan aloilleen, jolloin on syytä ottaa hieman hengähdystaukoa ja käydä vaikka loppuviikon ajan maastossa nollaamassa ajatuksia. Hoitotilanteissa Savvy on rauhallinen ja se on helppo varustaa, taluttaessa se on usein hieman energinen ja saattaa vielä koittaa viedä taluttajaa mennessään, vaikka ikävästä tavasta ollaankin koitettu päästä eroon. Orin kanssa ei vielä hirveänä olla käyty kilpailemassa, mutta matkustaa se ainakin osaa niin yksin kuin muidenkin hevosten kanssa.


i. Severus Prime
BRDBG mustankimo 168 cm
ii. Spidey Axxim Prime
BRDBG tummanruunikko 168 cm
iii. Spiderspot
BRDBG tummanruunikko 168 cm
KTK-II
iie. Neaera de Axt
BRDBG rautias 169 cm
ie. Scirocco Prime
BRDBG mustankimo 166 cm
iei. Romolo
BRDBG mustankimo 167 cm
iee. Scorpia
BRDBG ruunikko 166 cm
e. Mye Chyperre Prime
BRDBG ruunikko 166 cm
KTK-III
ei. Deinodon RE
BRDBG ruunikko 163 cm
eii. Duckstuch
BRDBG ruunikko 160 cm
eie. Tanaina
BRDBG ruunikko 164 cm
ee. Mye Champaca Prime
BRDBG mustankimo 167 cm
eei. Cordova
BRDBG mustankimo 166 cm
eee. Macadamia Coco
BRDBG mustankimo 168 cm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emätamma Saavutukset
BRDBG t. Snaplarette Ree 19.10.2022 Gertrudis Hexen

Kilpailukalenteri

Cup-kilpailut

Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos

Päiväkirja ja valmennukset

Keskiviikko 19.10.2022 - Ensimmäinen jälkeläinen

Nelivuotias Sevynn pääsi ensimmäistä kertaa jalostuskäyttöön, kun Hex Sporthorsesin kasvattamalle Gertrudis-tammalle etsittiin sopivaa brandenburg-oria jalostukseen. Tamman suvusta löytyy muutamia tutuiksi käyneitä nimiä, eikä omistaja ollut onnistunut löytämään tammalleen suvullisesti sopivaa oria. Meidän tallista niitä löytyi kuitenkin heti kaksin kappalein; ensiksi ehdotin oriksi jo kisakentillä menestynyttä kenttäori Rambockia, jolle tarjosin vaihtoehdoksi vielä nuorta ja kokematonta Sevynn-oria. Estesukuinen Sevynn vei oreista voiton ja ori pääsi jalostuskäyttöön jo ennen kunnollisia kilpailunäyttöjä. Se ei kuitenkaan tamman omistajaa hetkauttanut, sillä olihan ori saanut RMP:ssä hyvät ensiarvostelut, jossa sillä uskottiin olevan potentiaalia vähintään 140 senttimetrin esteradoille. Varsa syntyi lokakuisena keskiviikkona ja tuloksena oli vanhempiensa värien vuoksi hyvin suurella todennäköisyydellä iän myötä kimoutuva tammavarsa Snaplarette Ree.

Lauantai 20.08.2022 - Sevynnin syntymä

Tallin Spiderspot-orista alkavaa isälinjaa jatkava Sevynn Primen syntymää odotettiin kuin kuuta nousevaa ja varsonnan myötä tallissa seisoi kovasti toivottu ja terveeksi todettu orivarsa. Reipas ja hetkessä itsensä ylös kammennut orivarsa tulee varmasti olemaan emälleen yksi maanvaiva, sillä heti ensimmäisenä päivänä tarhaan päästyään Sevynn laukkoi pitkin tarhaa niin kovaa, kuin vielä huterat jalat vaan kantoivat. Emä Mye Chyperre tuntui olevan äärimmäisen tarkka ensimmäisestä jälkeläisestään, eikä se malttanut ollenkaan rauhoittua aloilleen, kun varsa ei pysynyt vierellä muuten kuin tullessaan ottamaan maitohörpyt. Chyperre hoivasi varsaa hienosti ja antoi sen juoda kaikessa rauhassa pysyen itse hyvin rauhallisesti aloillaan. Illalla takaisin karsinaan mentäessä myös emä pystyi hengähtämään, kun hulivilivarsalla ei ollut enää yhtä suurta tilaa kirmata. Pehmeä olkipatja houkutteli orivarsan käymään makuulle ja Chyperre jäi tyytyväisenä syömään heiniään jättäessäni työntekijöiden hoitamaan loput iltatallista.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | Hevosen kuvat © Tilli
Virtuaalihevonen | a sim-game horse