Prime Sporthorses

Evenstar Dimiat

Dimiat

Virallinen nimi Evenstar Dimiat
kutsutaan nimellä Daim
Painotuslaji Esteratsastus
KO: Vaativa B RE: 150 cm
Syntynyt & ikä 03.09.2023, 7v Väri & säkäkorkeus Tummanruunikko, 168 cm
Rekisterinumero VH23-011-0327 Omistaja Prime Sporthorses (VRL-10531)
Rotu & sukupuoli Hannover, ori Kasvattaja Evenstar Sporthorses Saksa

Saavutukset:


♕ EV-II (2023 lokakuu 27 p.)

Näyttelytulokset:Evenstar Sporthorses oli minulle ennestään tuttu vain kilpailupaikkana, tallin jalostustyön seurauksena syntyneet kasvatit eivät ennen omaa evenstarilaista kasvattia olleet minulle tuttuja. Saksassa sijaitseva talli laittoi syyskuussa pystyyn kasvattimyynnin, jossa kaupattiin estesukuisia hannovereja sekä holsteineja. Kolmivuotiaiden joukosta huomioni kiinnittyi varsin kookkaaseen oriin, Evenstar Dimiatiin, joka istuisi ainakin sukunsa puolesta puoliveritalliini siitoshevoseksi. Orilla on sekä sukunsa puolesta että nuorten hevosten irtohypytystilaisuuksien perusteella vahvaa näyttöä sen estehevosen ominaisuuksista, joten ilman ikäviä käänteitä orille tuskin tekee tulevaisuudessa tiukkaa kilpailla kansainvälisen tason esteluokissa.

Dimiat eli tallilaisten kesken Daimiksi kutsuttu hannoverinhevonen on perusluonteeltaan hyväkäytöksinen nuori hevonen. Sen käytöstä voisi sanoa ruunamaiseksi, sillä oriilla ei ole vaikeuksia tulla toimeen muiden hevosten kanssa ja sen voi yhä tarhata ryhmään muiden orien tai ruunien kanssa. Tammoihin se suhtautuu kuten muihinkin hevosiin; niiden lähettyvillä se kykenee yhä käsittelemään ihmisten käskyt, eikä se ole viettiensä vietävissä. Daimin peruskäytöksessä ei ole moitteen sijaa, sillä tilanteesta riippumatta oria on ollut vaivaton käsitellä. Oriin saapuessa uudelle kotitallilleen oli se kuljettajan mukaan ollut iästään huolimatta rauhallisin hevonen kuljettaa, eikä lastauksessakaan ollut ongelmia. Taluttaessa ori kulkee siivosti vierellä, joskin kesäisin tuore ruoho vetää sitä puoleensa. Kiinnitettynä seisoo aloillaan, mutta ennen liikutusta se täysin valmis lähtöön ja aikaa vievät pikkutarkat viimeistelyt saavat myös normaalisti erittäin pitkäpinnaisen hevosen huokaisemaan tyytymättömyyttään. Irtohypytyksessä Daim on innosta soikeana, eikä se aina malta miettiä lähestymisiä loppuun asti, vaan seilaa toisinaan pelkällä tuurilla. Alkuinnostuksen jälkeen orilla on parempi keskittymiskyky, mikä laskee nopeasti, mikäli treenit venyvät liian pitkiksi.


i. Denquinal Lash
HANN mustanruunikko 169 cm
ii. Dalamar Lash
HANN mustanruunikko 171 cm
YLA2 ERJ-I
iii. Aurindos
HANN musta 162 cm
ERJ-I
iie. Light From Darkness
HANN ruunikko 169 cm
ERJ-I
ie. Briallen of Evenstar
HANN ruunikko 168 cm
ERJ-II
iei. Baumstam
HANN tummanruunikko 166 cm
iee. Sleepless Swan
HANN rautias 170 cm
YLA2 ERJ-III
e. Champagne Couture
HANN ruunikko 169 cm
PSB-III EV-I
ei. Pauwau Chester
HANN rautias 168 cm
ERJ-I
eii. Cardoso
HANN ruunikonkimo 169 cm
ERJ-I
eie. Weltraum Luxus
HANN ruunikko 167 cm
ERJ-I
ee. Fanatic Couture
HANN tummanruunikko 168 cm
YLA3 ERJ-I
eei. Ferraro
HANN ruunikko 172 cm
HANN-II YLA2 ERJ-I
eee. Diamond Trix
HANN tummanruunikko 165 cm
PSB-III HANN-II ERJ-I

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emätamma Omistaja
HANN o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri

Cup- ja arvokilpailut

Päivämäärä Järjestyspaikka Kilpailu & ratsastaja Luokka & laji Tulos

Päiväkirja ja valmennukset

Lauantai 30.09.2023 - Nuoria hevosia Britteinsaarilta sekä Saksanmaalta

Prime Sporthorsesin Ranskan toimipisteellä odotettiin syyskuun viimeisenä päivänä eli lauantaipäivästä malttamattomina kahden eri hevosauton saapumista. Olin vastikään ostanut kaksi kolmivuotiasta lupaavaa estehevosen alkua, toisen Ison-Britanniaan kuuluvasta Hebridin saariryhmästä ja toisen Saksanmaalta Kölnin läheltä Kerpenin kaupungista. Isossa-Britanniassa Skotlannin länsirannikolla sijaitsevassa saariryhmässä majaansa pitää puoliveritalli Skurvash, josta ostettiin holsteinitamma Santa Barbara. Kyseessä on kolmas skurvashilainen varsa, aiemmin tallilla ovat asuneet koulutamma Pyramint sekä esteori Titanium. Kerpenissä puolestaan sijaitsee urheiluhevosten kilpailemiseen sekä kasvatukseen painottava Evenstar Sporthorses, joka oli hevoskasvattajana minulle ennestään tuntematon. Kilpailupaikkana talli on kuitenkin käynyt tutuksi ja yhden kisareissun yhteydessä pääsin tutustumaan kasvattimyyntiin, josta löytyi hannoveriori Evenstar Dimiat. Nuoret estehevosen alut pääsivät pitkän matkustuspäivän päätteeksi Ranskaan Jumiègesin kuntaan, missä niitä lähdetään ammattilaisten toimesta viemään eteenpäin toivottavasti tulevaisuuden kilpahevosten urillaan.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | Hevosen kuvat © Kuvaaja ei tahdo nimeään esille
Virtuaalihevonen | a sim-game horse