Baroque Alviano

Veertje v.d. Priem
VH15-040-0113    ☘    KTK-I

☘    Friisiläinen, ori
☘    Musta, 165 cm
☘    Synt. 15.07.2015 Suomi
       15-vuotias

☘    Kasv. Prime Sporthorses
☘    Om. Baroque Alviano
       VRL-10531

☘    Valjakkoajo
☘    ko: Vaativa A
☘    va: Vaikea yhdistetty


Veertje on lennokasliikkeinen ja toisinaan jopa turhankin orimainen hevonen, joka tulistuu herkästi ennestään tuntemattomien orien seurassa. Ori rauhoittuu kuitenkin yhtä nopeasti kuin on hermostunutkin, jos vain muut hevoset eivät ala haastamaan riitaa tämän kanssa. Veertje on ajettaessa ja ratsastaessa herkkä avuille, eikä siedä yhtään turhan kovakouraisia ohjeita, vaan vastaa niihin napakalla sivupukilla tai ryöstämällä.

Suku ja jälkeläiset

i. Nouvion Valentijn
FRI musta 167 cm
KTK-II
ii. Wijd v.d. Kwaad
PSL mustanvoikonkimo 158 cm
iii. Heiko v.d. Kwaad
EVM FRI
iie. Mijmeren
EVM FRI
ie. Daantje v.d. Ant
FRI musta 168 cm
iei. Rikkert Hendriks
EVM FRI
iee. Annemarijn
EVM FRI
e. Diffasd v.d. Folgreenhoff
FRI musta 158 cm
ei. Rafa Gio Zyr
FRI musta 160 cm
eii. Gangat Gio Zyr
EVM FRI
eie. Ubea Ilvestis
EVM FRI
ee. Yscka
FRI musta 155 cm
eei. Zehr
EVM FRI
eee. Dankjewel EZU
EVM FRI
s. 10.02.2023 FRI t. Bregitta van Cloud
Ei meriittejä
emä Winette Rewa
s. 04.10.2016 FRI o. Vaachtsje d'Alvino
ei merkittäviä saavutuksia
emä Celetje van Khim
s. 13.02.2016 FRI o. Adde v.d. LAC
ei merkittäviä saavutuksia
emä Catrien v.d. Duren

Kilpailut ja päiväkirja

☘    Porrastetut kilpailut

Veertje v.d. Priem kilpailee porrastetuissa koulu- ja valjakkokisoissa.

KRJ tasolla 0 / 6
VVJ tasolla 0 / 9

Kuuliaisuus ja luonne 2.97 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 3.99 p.

☘    Meriitit

   KTK-I
      2016 maaliskuu
      19 + 20 + 19 + 22 = 80 p.

☘    Menestys näyttelyissä
10.06.2018 NJ näyttely, Khimaira Stud
tuom. Vibaja
BIS2 MVA-sert
20.02.2018 VSN näyttely, Ionic
tuom. Taffel
LKV1 SW2
20.12.2017 NJ näyttely, Cliché Baroque
tuom. Welby
LKV2 irtoSERT
19.02.2016 NJ näyttely, Eterno
tuom. Welby
BIS4 MVA-sert
23.08.2015 NJ näyttely, Frieshy
tuom. Vibaja
LKV2 irtoSERT
☘    Menestys arvokilpailuissa
00.00.0000 XXX Cup, luokka 00/00

25.01.2016 ☘ Valjakkovalmennus

© Omistaja

Tammikuun loppupuolella päädyin pitämään Prime Sporthorsesiin valjakkoajotuntia tallin viidelle valjakkohevoselle. Kukin hevonen oli hoidettu ja varustettu jo lähtökuntoon, joten saavuttuani perille suuntasimme heti tilan avaraan ja valoisaan maneesiin, jossa tunti pidettäisiin kylmän ilman takia. Koulu- ja tarkkuusosuudet yhdistävälle tehotunnille osallistuivat vielä varsin nuori mutta kuitenkin hyvin menestynyt Hollyhock-tamma ja tämän kaveri Where When Why eli Walma sekä orikolmikko Berkeley, Valentijn ja Veertje. Alkuverryttelyissä orit liikkuivat lennokkaammin ja yrittivät välillä ottaa toisistaan hieman mittaa, kun taas tammat kulkivat hieman latteasti, joskin säyseämmin ja ohjastajiaan paremmin kuunnellen kuin pojanklopit.

Alkuverryttelyjen aikana sain tarkastella hevosia kaikessa rauhassa, mutta sen jälkeen jouduin ottamaan niin sanotusti ohjat käteeni ja alkaa johtaa tunnin kulkua. Aloitimme tunnin yksinkertaisella nelikaarisella pujotteluharjoituksella, jossa kartioilla muodostettuja portteja kavennettaisiin ja mutkista tehtäisiin tiukempia kierros kierrokselta. Berkeley sai aloittaa kokeneimpana hevosena tehtävän, eikä vaikealla tasolla valjakkoa kisaavalle hevoselle tämä aiheuttanut hankaluuksia. Oria lähinnä ärsytti liian helpot tehtävät, ja se tuhahtelikin mieltään osoittaen pujoteltuaan tarkasti kartioiden välistä. Friisiläisorit Valentijn ja Veertje tekivät tehtävän seuraavaksi, ja kummastakin oli aistittavissa pienoinen malttamattomuus, vaikka kummatkin suoriutuivat tehtävästä ilman virheitä. Walma-tamma oli herännyt alkuhorroksesta, ja se kaahotteli varsin vauhdikkaasti joskin tarkasti radan läpi, minkä jälkeen oli nuorimmaisen vuoron. Siinä missä Hollyhock oli taidoiltaan muita ehkä heikompi, korvasi sen innokkuus puuttuvat taidot.

Seuraavaksi toistimme samantyylisiä tarkkuusharjoituksia kumpaankin suuntaan ja hankaloitimme tehtäviä loppua kohden. Berkeley suoriutui tarkkuusosuudesta parhaiten muiden hevosten tehdessä pieniä virheitä erittäin paljon ketteryyttä vaativassa kaarevalle uralle sijoitetussa tehtävässä, jossa ori sai kiitosta etenkin nopeista laukanvaihdoistaan. Tehtävän jälkeen pidimme lyhyet välikäynnit ja hevoset saivat hieman kävellä pitkillä ohjilla ja venytellä kaulojaan. Tämän jälkeen jätimme tarkkuustehtävät taaksemme ja siirryimme kouluosuuden pariin. Päivän tehtäväksi olin suunnitellut harjoituksen, jossa yhdistyivät lisätty ravi, nopeat pysähdykset sekä peruutusaskeleet. Hevosen tuli olla tämän tehtävän aikana hyvin kuulolla, sillä liikkeestä piti siirtyä nopeasti seuraavaan.

Toistimme harjoituksen käänteisessä järjestyksessä, eli Holly-tamma sai aloittaa. Ruunikko suomalainen puoliverinen liikkui reippaasti kuunnellen ohjastajaan tarkasti ja vastaten hänen pieniinkin apuihin salamannopeasti. Valjakko ravasi lisätyssä ravissa keskihalkaisijalle, jonka keskikohdalle he tekivät onnistuneen pysähdyksen ja lähtivät heti suoraa peruuttamaan pysähdyskohdasta. Tamma sai kuljettua neljä peruutusaskelta, ennen kuin kärryt lähtivät menemään vinoon, jolloin ohjastaja hoputti hevosen jälleen lisättyyn raviin ja päätti tehtävän käännyttyään uralle. Muutkin valjakot suorittivat tehtävän, ja seuraavana oli vuorossa Walma, joka liikkui ylikorostetusti ohjastajan pyydettyä tätä siirtymään lisättyyn raviin. Se ei kuitenkaan malttanut innostumiseltaan pysähtyä heti kuin käskettiin, mutta peruutuksessa se pärjäsi edeltävää hevosta hieman paremmin.

Friisiläiset olivat kuin toistensa kopioita suoriutuen tehtävästä samalla tavoin. Sekä Valentijn että Veertje loistivat puhtailla ja näyttävillä liikkeillään ja kumpikin pysähtyi ennätys nopeasti ja lähestyminen pysähdyskohdalle oli suora ja tarkka. Ainoastaan peruutuksessa oli vaikeuksia, ja kumpikin peruuttivat 4-5 askelta. Viimeiseksi jäänyt mecklenburg-ori Berkeley suoritti tehtävän perus varmasti onnistuen peruutustehtävässä kaikkein parhaiten jopa kymmenellä peruutusaskeleella, mitä enempää valjakko ei yrittänytkään. Liikkeiltään ori ei ollut ehkä yhtä näyttävä kuin pari aiempaa hevosta, ja Berkeley taisi olla lopussa jo sitä mieltä, että nyt oli aika lopetella tältä päivältä, mikä näkyi lievänä turhautumisena. Päätimmekin treenit itsenäisiin loppuverryttelyihin kunkin valjakon suoritettua annetun tehtävän ja laukattuamme ja ravattuamme vielä pari kierrosta kumpaankin suuntaan.