Aavepuron Armotar

Kuvien © Cherie (CC BY-2.0

Virallinen nimi:Aavepuron Armotar Sukupuoli:Tamma
Väri ja säkä:Voikonpäistärikkö, 160cm Syntymäaika:18.06.2018 4-vuotias 18.07.2018
Rotu:Suomenhevonen Koulutustaso:KERJ CIC1, KRJ Vaativa B, ERJ 110cm
Kasvattaja:Aavepuron talli (evm) Omistaja:VRL-05196, Kelokorpi
Rekisterinumero:VH21-018-1369 Lajipainotus:KERJ, KRJ, ERJ

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse

Aavepuron Armotar, lyhyemmin vain Armo on tallin mitä herttaisin ilmestys niin naamaltaan kuin luonteeltaankin. Äärimmäisen helppo ja mutkaton tapaus, muttei missään tapauksessa tylsän väsähtänyt ratsastuskouluponi! Kuten jo arvata saattaa, tamma tulee kaikkien kanssa toimeen sen suurempia ongelmia ja toimii myös esimerkillisen rauhallisesti sekä varovaisesti lasten seurassa.

Hoitaessa Armo on tuttu ja turvallinen kiltti itsensä. Tammalla ei ole mikään kiire töihin, joten pitkät rapsuttelu- ja harjaustuokiot onnistuvat, mutta mikäli kiirettä pukkaa niin ripeämmätkään liikkeet eivät voikkoa hätkäytä. Talutettaessa saattaa tamma tulla hieman jälkijunassa haaveillessaan ja ihmetellessään maisemia, mutta kevyellä nykäisyllä sen saa takaisin tähän maailmaan. Armo on äärimmäisen helppo varustaa, mitä nyt saattaa hieman satulavyötä kiristettäessä pullistella.

Ratsuna tamma on todella anteeksiantava ratsastajan tekemille töppäilyille, eikä ota nokkiinsa vaikka ratsastaja joutuisi hetken pohtimaan tai olisi aivan hukassa menosuunnasta. Armo menee sinne minne parhaaksi siinä tilanteessa kokee. Tamma on siis aivan unelma aloittelijoiden kanssa, mutta myös kokeneempi ratsastaja saa Armosta paljon irti. Voikko on osoittanut kykynsä oikeastaan kaikissa perinteisissä ratsastuslajeissa, mutta ehdottomasti pääsee loistamaan hypätessään.

Kouluratsuna Armo loistaa erityisesti ilmavien ja matkaatavoittavien liikkeidensä ansiosta. Se vaikuttaa osaavan ratsastajan alla välillä liitävän kentällä eteenpäin. Vastapainona tamman kokoamisessa on usein hankaluuksia, sillä voikko tykkäisi vain päästellä menemään pitkin pituuttaan. Oikean ihmisen ja treenin kautta tästäkin saa kuitenkin varsin uskottavan kouluratsun aitojen sisään.

Esteratsastus on Armon bravuuri ja tammalle kaikkein mieleisintä touhua. Askeleiden rytmittämisessä esteiden välillä Armo tarvitsee monesti hieman apua, mutta jos rytmitys onnistuu hyvin niin tamma osaa todella hyvin katsoa itselleen parhaat ponnistuspaikat. Tiukat kääntymiset vaativat välillä pientä treeniä ja hakemista, mutta onnistuvat yleensä todella kivasti. Uusintaratoja Armo rakastaa, kun saa oikeasti laittaa hieman isompaa vaihdetta silmään ja laittaa kaikkensa likoon.

Maastossa ja maastoesteillä tamma on tallin suurimpia luottoratsuja. Se selvittää reitin kuin reitin tai tilanteen kuin tilanteen rauhassa, mutta päättäväisesti. Tätä varmajalkaista ratsua eivät hätkäytä kovemmat tai pehmeämmät alustat, ojanpenkat tai kaatuneet puut. Tuntuu kuin voikko olisi kuin kotonaan päästessään maastoon. Armo sopii mainiosti isommalla porukalla maastoiltaessa oikeastaan mihin väliin jonoa tahansa. Tällä ei ole kiire edeltävän ohi, eikä joukon johtajan vastuu vaikuta tuntuvan oikeastaan missään.

Kisapaikoilla se on oma turvallisen rauhallinen itsensä, joka ei isommankaan kisapaikan hälinää hätkähdä. Kisapäivät sujuvat rauhassa rutiinilla siinä missä kotonakin, mitä nyt ehkä korvat pyörivät hieman tavallista enemmän ja tamma kuikuilee uteliaana ympärilleen. Lastaus on Armon kanssa yleensä todella helppoa, oikeastaan kerrasta koppiin meininkiä. Toki joskus tällekin tammalle saattaa sattua huonompia päiviä, jolloin koppi ei houkuttaisi ja lähestyminen joudutaan ottamaan kerran tai pari uudestaan. Todella hyvää matkaseuraa muille hevosille, sillä tamma on tyyni ja tottunut matkustaja.

© Knipse
i. Aavepuron Leimu
evm, ruunikko, sh, 159cm
ii. Kiirin Leiskaus
evm, tummanrautias, 158cm
iii. Kiirin Kunnianloukkaus
evm
iie. Kiirin Lahko
evm
ie. Aavepuron Ikivihreä
evm, ruunikonkimo, sh, 162cm
iei. Aavepuron Ikuisuus
evm
iee. Loivan Kuningatar
evm
e. Aavepuron Amorita
evm, voikonpäistärikkö, sh, 159cm
ei. Aavepuron Tuhkatanssi
evm, musta, sh, 161cm
eii. Aavepuron Tuhkailija
evm
eie. Aavepuron Sadetanssi
evm
ee. Jaavan Senorita
evm, voikonpäistärikkö, sh, 160cm
eei. Jaavan Dyyni
evm
eee. Jaavan Seireeni
evm

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

Porrastetut kilpailut

Kouluratsastusjaos (KRJ):
Taso: 6 / 5
kuuliaisuus ja luonne: 1458.51p.
tahti ja irtonaisuus: 967.12p.

Esteratsastusjaos (ERJ):
Taso: 6 / 5
hyppykapasiteetti: 602.97p.
rohkeus: 612.47p.
kuuliaisuus ja luonne: 1458.51p.

Kenttäratsastusjaos (KERJ):
Taso: 4 / 3
nopeus: 187.93p.
kestävyys: 169.94p.
hyppykapasiteetti: 602.97p.
rohkeus: 612.47p.

Näyttelytulokset

Hevonen ei ole vielä käynyt näyttelyissä.

Valmennukset

Hevosella ei ole vielä valmennuksia.

Päiväkirjamerkinnät

Hevosella ei ole vielä päiväkirjamerkintöjä.