Quintina

VH23-011-0020

Hannover tamma, ruunikko, 161cm, 17.11.2022 4-vuotias 17.03.2023
Kasvattaja L. Heidelberg (evm), omistaja VRL-05196, Beckenbauer

Kilpailee porrastettuja KRJ:n alaisissa kilpailuissa, koulutustasoltaan Intermediate II
Tasolla 10 / 9

Kuvien © Haras de Hus 

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse

Voi Tina, Tina, Tina... Ehkä maailman suloisin pikkutamma, mitä maa päällään kantaa. Se on reipas ja aina valmis kaikkeen, mitä ihminen sille ehdottaakin. Kaiken ihanuutensa lisäksi sillä on aivan huippu suku! Täynnä mitä menestyneimpiä kouluratsuja ja sainkin pulittaa tammasta melkoisen hinnan. Hinnasta välittämättä sen ostin, kun oli aivan pakko saada. Sen selässä oltiin käyty ehkä kerran tai kaksi, mutta se tuntui silti jo toimivan kuin ajatus.

Hoitaessa Tina on kiltisti, vaikkakin vähän tuppaa häseltämään. Se on kuitenkin niin nuori, että käytöstapoja vielä opetellaan ja hyvään suuntaan ollaankin menossa - huomaa kyllä, että sen kanssa on vietetty ihmisen toimesta paljon aikaa jo pienestä pitäen. Varustaminen sujuu jo hyvin, vaikka satulaa pitääkin välillä vähän jännittää.

Tinaa on juoksutettu paljon ja se osaakin työskennellä äänimerkkien mukaan. Näitä on käytetty hyväksi, kun ollaan opeteltu miten ratsuna toimitaan. Ratsastaessa tamma on rauhallinen ja erittäin keskittyväinen pikku oppilas. Sen kanssa on helppo edetä ja sen koulutus on tähän mennessä sujunut erittäin hyvin ja nopeaan tahtiinkin. Työmotivaatiota Tinalla on selkeästi ja siitä odotetaankin huippua kouluratsua.

Jälkeläiset
Hevosella ei ole jälkeläisiä.
i. Quintillus
evm, ruunikko, hann, 172cm
ii. Quinto
evm
ie. Roslindi
evm
e. Zora
evm, ruunikko, hann, 155cm
ei. Zeus II
evm
ee. Hera Noir
evm

Sukuselvitys

Isä Quintillus on erittäin menestynyt kouluratsu. Se on suosittu jalostusori, ja onkin periyttänyt jälkeläisilleen upeaa rakennetta ja hienoja liikkeitä. Se on 172 senttimetriä korkea ja väriltään ruunikko. Ori on myös luonteeltaan hyvätapainen, joskin helposti kiihtyvä.
Isänisä Quinto oli aikanaan erittäin paljon mainetta niittänyt pokaalihirmu, joka kilpaili myös MM-tasolla kouluratsastuksessa. Olympialaisiin ori olisi päässyt ratsastajansa kanssa, mutta loukkaantui kuukautta ennen kilpailuja ja joutui perumaan osallistumisensa. Loukaantumisen jälkeen se ei enää kilpaillut, vaan siirtyi täysipäiväisesti jalostuskäyttöön. Ori oli korkeudeltaan 175cm ja väriltään ruunikko.
Isänemä Roslindi on arvokas siitostamma, joka aikoinaan kilpaili myös kouluratsastuksen parissa Intermediate II -tasolla. Se on jättänyt jälkeensä useita upeita kilparatsuja ja periyttänyt kaikille hyvää luonnettaan.

Emä Zora oli ruunikko, pienirakenteinen 155 senttimetriä korkea hannovertamma, joka kilpaili kouluratsastuksessa Intermediate I -tasolla menestyen hyvin. Se kilpaili 10-vuotiaaksi asti, ja sai ensimmäisen varsansa 11-vuotiaana. Se ehti saada 3 jälkeläistä, kunnes kuoli neljännen varsomisessa. Myös varsa valitettavasti menehtyi. Tina jäi sen viimeiseksi varsaksi.
Emänisä Zeus II on kuvankaunis 170cm korkea musta ori. Sen kilpaura alkoi kunnolla vasta 9-vuotiaana, sillä se koki monia loukkaantumisia aikaisempina kilpakausinaan. Huono-onninen Zeus kuitenkin parantui näistä, eikä sille jäänyt pysyviä vammoja. Ori on saanut kymmeniä jälkeläisiä ja periyttänyt kaikille vahvaa omaa tahtoa.
Emänemä Hera Noir oli hieman arvaamaton, mutta kilpaurallaan erittäin menestynyt tamma. Muutamat kilpailut sillä jäi käytösvikojen takia väliin ja toisinaan sitä pidettiin liian epäluotettavana siitostammaksi. Sitä astutettiin kuitenkin hyväluonteisilla oreilla toivoen, ettei tamman luonne periytyisi jälkeläisille. Tamma sai 4 varsaa, joista kaikki on kilpaillut hyvin menestyen. Hera oli 150cm ruunikko.

Näyttelytulokset

Hevonen ei ole vielä käynyt näyttelyissä.

Valmennukset

Hevosella ei ole vielä valmennuksia.

Päiväkirjamerkinnät

Hevosella ei ole vielä päiväkirjamerkintöjä.