Prime Sporthorses

J. Booyah Prime

Booyah

Virallinen nimi J. Booyah Prime Painotus Esteratsastus
Kutsumanimi Bona Koulutus VaB, re150cm, CIC2
Syntynyt & ikä 14.06.2016, ikä alhaalla Väri & säkä Tummanruunikko, 164cm
Rekisterinumero VH16-066-0069 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Brandenburg, tamma Kasvattaja Prime Sporthorses Suomi

Saavutukset:


Preferent (Yhteensä 55%)

Prime Sporthorsesissa jo varsin pitkään asunut brandenburg-tamma Jiodine Spider varsoi tänään kauan odotetun, ensimmäisen kotiin jäävän varsan. Halusin Jiodinesta nimen omaa tammavarsan, joten vasta kolmen orivarsan jälkeen sain haluamani, ja tummanruunikko, isomerkkinen tamma syntyi. Varsa oli jo ultrassa varmistettu tammaksi, mutta ennen varsontaa pidin vielä sormia ristissä, sillä useamman kerran aiemminkin sukupuoliarvailut ovatkin osoittautuneet vääriksi. Tällä kertaa tuli mitä luvattiin, ja J. Booyah Primeksi nimetystä tammasta tulee varmasti oiva lisä tallin estehevosten joukkoon vartuttuaan ja kehityttyään ensin.

Booyahilta odotettiin paljon sen varsa-aikoina ja odotukset tamma toden totta täytti. Toki tamma vaatii hurjasti toimiakseen parhaalla mahdollisella tavallaan, mutta lunastaa myös odotukset, kunhan tämän kanssa malttaa olla säntillinen ja tarkka. Perusluonteeltaan Bona on oikein mukiinmenevä hevonen, joka antaa varmasti ainakin kelvollisen oloisen ensivaikutelman. Ei tamma syliin yritä ängetä tai ole muutenkaan mikään pehmoilija, mutta se tykkää kyllä satunnaisista rapsutuksista eikä viihdy täysin yksin kovin pitkiä aikoja. Myös yritteliääksi tätä hevosta voi kuvailla ja usein vastaan tulee ratsastajan pitkäjänteisyys - ei hevosen - kun jotakin harjoitellaan.

Avuille hyvin herkkä tamma ei kauheasti tykkää selässä turhaan heiluvasta ratsastajasta, mutta vartalonsa hyvin hallitseva henkilö saa Bonan helposti kuulolle. Booyah on liikkeissään varsin vauhdikas ja kääntyykin ketterästi lähes paikoillaan, mutta vastapainona tällä on myös toimivat jarrut eikä säpäkkä hevonen paina kuolaimelle kuin aniharvoin oikein kunnolla innostuessaan. Tamma on aina oikein vireä ratsu, joka on aina kuulolla eikä tuudittaudu tasaiseen menoon, vaan on jatkuvasti valppaana tulevia käskyjä varten. Varsin isoliikkeinen Bona on myös luonteeltaan sitkas, jolla on sinniä yrittää asioita toistamiseen epäonnistumisien jälkeenkin. Pieleen menneet suoritukset eivät kauaa tamman mieltä masenna, vaan se siirtyy nopeasti eteenpäin uusien haasteiden kimppuun.

Esteratsuna leipänsä ansaitseva hevonen on jämäkkä hyppääjä, joka liioittelee hyppyjen korkeutta etenkin supermatalien esteiden kanssa. Isommat esteet se puolestaan hyppää hallitusti, muttei kuitenkaan aivan puomeja hipoen vaan pitää aina hieman pelivaraa. Bona lähestyy esteille rohkeasti ja tätä voi enemminkin joutua hieman pidättämään kuin käskemään eteenpäin. Kuolaimeen ei kuitenkaan missään nimessä saa jäädä roikkumaan ennen estettä (tai muulloinkaan), tai tamma saattaa tehdä napakan stopin esteen eteen. Kouluratsuna Bonan isot liikkeet esiintyvät hyvin edukseen, mutta se ei aina malttaisi liikkua niin hitaassa tempossa kuin olisi tarve. Maastossa tamma on oppinut ikävän tavan pukitella pitkillä, suoraviivaisilla laukkapätkillä, mutta niitä voi yrittää hallita pitämällä vauhdin matalana. Maastoesteiden välissä Booyah ei kuitenkaan ala pelleilemään.

Bona on vikkelä kintuistaan, joten karsinan tai tarhan ovea ei esimerkiksi pidä jättää raolleen ilman tarkkailevaa silmää, tai muuten hevonen on pian karkuteillä. Tammaa saa muutenkin pitää hieman silmällä hoitotilanteissa, sillä harjatessa se on useaan otteeseen levittänyt harjaämpärin pitkin tallin lattiaa ja taluttaessa sinkoutunut houkuttelevan ruoan perässä, ellei taluttaja ole hoksannut huomauttaa tätä hetkeä ennen ruoan pauloihin joutumista. Kunhan rempseän tamman muistaa pitää tässä maailmassa, ei yllättäviä tilanteida synny. Booyah tulee hyvin toimeen lähes kaikkien hevosten kanssa, joten se on helppo tarhattava ja kuljetettava. Vieraissa paikoissa se pitää itsestään melua hirnumalla ja hörisemällä yrittäen saada jokaisen vastaantulijan huomion, mutta onneksi tamma myös rauhoittuu varsin sutjakasti.


Kuvagalleria

Booyah Booyah Booyah

Kuva © Kuvaaja ei tahdo nimeään esille, kiitos!


Sukutaulu

i. Itsy Bitsy Spider
brdbg, rn, 160cm
ii. Fuchsschwanz
brdbg, trn, 170cm
iii. Fuchsbau
brdbg, trn, 171cm, evm
iie. Watership Down Lotte
brdbg, rn, 166cm, evm
ie. Ayse Engel
brdbg, rn, 166cm
ERJ-II
iei. Quirin Engel
brdbg, rt, 171cm, evm
iee. Stephanie Engel
brdbg, rn, 162cm, evm
e. Jiodine Spider
brdbg, rn, 167cm
Premier
ei. Feurig Inferno
brdbg, rt, 173cm
ERJ-I
eii. Feurig Horst
brdbg, m, 174cm, evm
eie. Feurig Kornelia
brdbg, rt, 167cm, evm
ee. Jacqueline Klein
brdbg, m, 165cm
eei. Heinrich
brdbg, prn, 164cm, evm
eee. Elfirede Klein
brdbg, trn, 168cm, evm

  LUONTEENPIIRTEET
     ROHKEUS: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: rohkea
     KUULIAISUUS: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: kuuliainen
     TEMPERAMENTTI: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali
     HERKKYYS: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: herkkä
  TAIDOT
     NOPEUS: ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ Taso 5: hieman normaalia parempi
     KESTÄVYYS: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: normaalia parempi
     HYPPYKAPASITEETTI: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: hieman normaalia parempi
     KETTERYYS: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: normaalia parempi
     LIIKKEET: ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
brdbg-o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri

Jaos: ERJ esteratsastus
Ominaisuuspisteet: 0.00 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 9
Koulutustaso: re150cm
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

03.08.2016 - Estevalmennus, valmentajana miivi
Olin varautunut palaamaan Pierren luo Prime Sporthorsesiin jo eilen sieltä lähtiessäni, mutta en uskonut palaavani aivan näin pian, pudistelin päätäni. Olin juuri kurvannut autoni tallin pihaan ja aloittanut matkani kohti maneesia, jossa tämänpäiväinen valmennus tapahtuisi - reipas, jo syksyä enteilevä sade oli vihmonut jo aamusta alkaen. Valmennettavani olivat jo maneesissa verryttelemässä ehtiessäni maneesin sisään turvaan sateelta. Tervehdin Pierreä ja pyysin häntä olemaan häiriintymättä minusta, hän saisi suorittaa itsenäiset alkuverryttelyt loppuun saakka minun kootessani esteitä ratsukolle. Päivän esterata oli hyvin tavallinen, matalampana hypättynä ei niin kovin vaativa, mutta hieman haasteellinen estekorkeuden noustessa suuremmaksi. En sen vuoksi ollutkaan yllättynyt, kun ensimmäisellä hyppykerralla ratsukko suoritti radan nätisti ilman pudotuksia. Esteiden noustessa suuremmiksi teki ratsukko muutamia hyvin tavallisia virheitä, mutta ei mitään maata kaatavaa. “Katso ettet jää suuhun kiinni”, huusin Pierrelle Bonan kiellettyä ensimmäisellä esteellä viimeiseksi suunnittelemallani hyppykerralla. Pierre ei onneksi pudonnut, ja oli yrittämässä jo pian uudelleen. Tällä kertaa hän muisti huolehtia, ettei jäänyt tamman suuhun kiinni, ja rata sujui “ihan ok”, en antanut suurempia kehuja ratsukolle kiellon vuoksi - Pierre olisi omalla ratsastuksellaan voinut estää tapahtuman. Ratsukon kävellessä loppukäyntejä annoin ratsukolle pidemmän ja syvällisemmän palautteen. En sitä antaessani jaksanut enää murehtia Pierren virhettä - jopa minä, tiukkana tunnettu valmentaja totesin menneiden olevan menneitä ja valmennuksen menneen kokonaisuutena ihan mukavasti.

02.08.2016 - Preferent-palkinto ASES:n tamma-arvioinnista!

02.07.2016 - Premier-palkinto ASES:n varsa-arvioinnista!

14.06.2016 - Prime Sporthorsesissa jo varsin pitkään asunut brandenburg-tamma Jiodine Spider varsoi tänään kauan odotetun, ensimmäisen kotiin jäävän varsan. Halusin Jiodinesta nimen omaa tammavarsan, joten vasta kolmen orivarsan jälkeen sain haluamani, ja tummanruunikko, isomerkkinen tamma syntyi. Varsa oli jo ultrassa varmistettu tammaksi, mutta ennen varsontaa pidin vielä sormia ristissä, sillä useamman kerran aiemminkin sukupuoliarvailut ovatkin osoittautuneet vääriksi. Tällä kertaa tuli mitä luvattiin, ja J. Booyah Primeksi nimetystä tammasta tulee varmasti oiva lisä tallin estehevosten joukkoon vartuttuaan ensin.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen