Prime Sporthorses

Remnant Prime

Remnant

Virallinen nimi Remnant Prime "Remo" Painotuslaji Esteratsastus (160 cm)
Syntynyt & ikä 03.02.2022, 4v Väri & säkäkorkeus Ruunikko, 168 cm
Rekisterinumero VH22-031-0217 Omistaja Prime Sporthorses (VRL-10531)
Rotu & sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori Kasvattaja Prime Sporthorses Suomi

Saavutukset:


♕ KTK-II (2023 elokuu, 74 p.)
♕ EV-I (2022 elokuu, 35 p.)

Näyttelytulokset:


♕ 28/08/2022 NJ Tuoninen - LKV5 irtoSERT

Remnant on hevonen, joka on kova koheltamaan; se ei tunnu pysyvän hetkeäkään aloillaan, vaan aina täytyy olla jotain tekemässä tai ihmettelemässä. Utelias ori onkin aina ensimmäisenä paikalla siellä, missä tapahtuu ja se ottaa aina tallin vierailijat innoissaan vastaan. Mikäli tallialueella on seesteistä ja tavallinen arki täyttää päivät, keksii Remo varmasti myös itse viihdyttävää toimintaa. Ei ole ensimmäinen tai toinen kerta, kun ruunikko on löytynyt pihamaalta käyskentelemästä, eikä kenelläkään ole mitään tietoa, kuinka se on tällä kertaa onnistunut tarhasta karkaamaan. Ei ori kauas lauko, vaan jää pihamaalle pyörimään ja oikein etsimällä etsii silminnäkijöitä, joita on mukava juoksuttaa pitkin pihamaata.

Hoitotilanteita sävyttää sama tunnelma, eikä Remoa pysty hoitamaan sitomatta sitä kiinni. Kiinnitys kannattaa laittaa kahdelta puolelta, silloin saa varmimmin harjata fiksusti neljällä jalalla seisovaa hevosta, joka ei tuplavarmistuksen avulla ole onneksi yltänyt levittämään harjalaukun sisältöä pitkin tallikäytävää. Ori ei ole se kengittäjien suosikkihevonen, vaan he ottavat ruunikon usein ensimmäisten joukossa, kun he vielä sietävät jalkojaan nykivän ja kengitysvälineitä syövän orin touhuja. Taluttaessa Remo on jopa yllättävän rauhallinen, mutta vieraissa paikoissa sitä talutetaan aina kuolaimella.

Estehevosena Remnant häviää usein muille ketteryydessä, mutta se paikkaa puutteitaan tarkoilla hypyillään. Orille ei paljoa tarvitse ponnistuspaikkoja näyttää, vaan se osaa hyvin itse laskelmoida askelvälit, mutta vauhdin se kääntää usein täysille, mihin ratsastaja voi joutua puuttumaan. Muuten ratsastajan täytyy lähinnä näyttää suuntaa ja istua satulassa hevosta häiritsemättä; ori ei voi sietää satulassa hytkyviä ratsastajia ja protestoikin herkästi epätasapainoisesta istunnasta usein miten voimakkaasti pukittamalla. Kisahevosena Remo on erinomainen, sillä se on pikemminkin innoissaan kuin jännittynyt vieraista hevosista ja kisatunnelmasta. Oman starttivuoron aikana ori saattaakin jäädä ihmettelemään ympäristöä, ellei ratsastaja ole saanut sen fokusta itseensä jo verryttelyn aikana.


i. Razed Rogue F
FWB tummanruunikko 166 cm
ii. Suprant Roy
FWB mustankimo 167 cm
ERJ-I
iii. Mors Rubeus PB
FWB rautias 168 cm
iiii. Rubicante HOLST
iiie. Mentha II HANN
iie. Diethelmin Million Dollar
FWB kimo 164 cm
iiei. Buckminster HL SWB
iiee. Million Times SWB
ie. Cruel Soul F
FWB tummanpunaruunikko 165 cm
KTK-II YLA2 ERJ-II EV-II
iei. Hades Barrier
HOLST ruunikko 168 cm
ERJ-I ERL-I
ieii. Rocc Arrem HOLST ERJ-I
ieie. Rhianna HOLST
iee. Champion Lan Mahone RE
FWB tummanruunikko 164 cm
KTK-III SPL-II YLA2 ERJ-II ERL-III
ieei. FIC Mahone HANN
ieee. Riwallan HANN
e. Empires Fall
KWPN punaruunikko 168 cm
KTK-II
ei. Soulsilver RGE
KWPN ruunikko 167 cm
KTK-II
eii. VIR MVA Ch Silverlode Skipper
HANN musta 174 cm
KTK-II YLA2 ERJ-I
eiii. Skylar GER HANN
eiie. Karlina GER HANN ERJ-II
eie. Arya RGE
KWPN ruunikko 164 cm
KTK-II KWPN-II YLA2 ERJ-II
eiei. Devil's Song KWPN ERJ-I
eiee. Chenell KWPN ERJ-I
ee. VIR MVA Ch Imperial Halifax
KWPN punaruunikko 169 cm
KTK-II
eei. Apollo Halifax
KWPN kimo 169 cm
eeii. Zandhoven Andiamo KWPN
eeie. Estelle II KWPN
eee. April Halifax
KWPN ruunikko 170 cm
eeei. Alcott KWPN
eeee. Tempest KWPN

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emätamma Omistaja
FWB o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri

Jaos: ERJ esteratsastus
Ominaisuuspisteet: 0.00 p.
Nykyinen taso: Taso 0
Maksimitaso: Taso 10
Koulutustaso: 160 cm
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 0.00 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.0 p.
Tahti & irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys : 0.00 p.

Cup- ja arvokilpailut

Päivämäärä Järjestyspaikka Kilpailu & ratsastaja Luokka & laji Tulos
21.12.2022 Sveitsi Royal Gardens Estehallimestaruus
Niels Henderickx
150 cm
Esteratsastus
25 / 35
9 vp 75,400 s

Päiväkirja ja valmennukset

Lauantai 16.07.2022 - RMP ensiarvostelu

Remo lastattiin lauantaina aamupäivästä kuljetusautoon kera muutaman muun puoliverinuoren, jotka lähdettiin esittämään Rate My Ponyn ensiarvosteluun, jossa ne arvosteltiin monipuolisesti eri osa-alueittain ja lopuksi suvun ja saatujen pisteiden perusteella hevosille määriteltiin saaduilla spekseillä saavutettavissa oleva lajikohtainen kilpailutaso. Remo lastautui hyvin, mutta matkan aikana koppi tuntui heiluvan auton perässä ja autokamerasta katsottuna se oli juuri ruunikko ori, joka siellä malttamattomana rymisteli. Arvostelupaikalle saavuttuamme ori peruutti vauhdilla alas ja se pyöri ja pärski innostuksissaan nähdessään vieraita hevosia. Oriin hoitajalla oli kova työ pitää menohaluinen nuori aisoissa, mutta yllättäen se käyttäytyi kuitenkin hyvin sekä tilaisuuden taluttaen että ratsastaen suoritetuista osioista. Kuulemma hyvällä kuuliaisuudella varustettu nuori.

Rakennearvostelussa jalat saivat positiivisia kommentteja, muuten orin pitää vielä kasvaa, jotta epäsopusuhtainen kasvu ei osu enää yhtä pahasti silmään. Liikkeiltään Remo oli selvästi vanhempiaan heikompi, etenkin laukka vaatii vielä vahvempaa selän sekä takaosan lihaksistoa pyöriäkseen paremmin. Vauhdikkaan ratsastusradan suorittanut Remo loisti kuitenkin ketteryydessä ja hyvin pieniä esteitä sen katsottiin ylittävän hyvällä tekniikalla. Ratsuna se oli kuitenkin välillä hieman jyrä ja tuomaristo olisi kaivannut orilta enemmän herkkyyttä. Mutta eiköhän siitä vuosien saatossa saada hyvä ratsu, ainakin se sai palkinnon 2 Star Prospect ja sillä uskottiin tulevaisuudessa olevan potentiaalia kansalliselle tasolle asti.

Torstai 03.02.2022 - Remnantin syntymä

Kasvattajaurani aikana talliin on syntynyt varsa jos toinenkin, mutta aina niiden syntymää odottaa kuin kuuta nousevaa ja sitä jopa hieman jännittää kaiken menevän hyvin. Harvoin on mitään vakavaa sattunut, mutta aina sitä etenkin leasing-tammojen kohdalla on tuntosarvet koholla, jotta mahdolliset ikävät tilanteet ehtii huomata ja niihin voi reagoida ajoissa. Myös tänä keväänä tallissa seisoi yhden varsan ajaksi talliin Kastanjeholmista liisattu hollantilaistamma Empires Fall. Orina käytettiin tallin omaa Razed Rogueta, joka on kisatuloksistaan huolimatta jäänyt täysin ilman jalostuskäyttöä. Pimu-tamma ultrattiin kuitenkin jo hyvä tovi sitten tiineeksi, joten myös Rollolle on toivottavasti luvassa ensimmäinen jälkeläinen.

Jo kolmen jälkeläisen emänä Pimu on kokenut varsoja ja omistajansa mukaan hyvä emä. Tälläkään kerralla tamma ei tarvinnut varsonnassa apuja, vaan se aamutallin aikana pyöräytti karsinaansa muuten täysin merkittömän ruunikon orivarsan, paitsi oikeassa takajalassa oli takakorkea vuohissukka. Tarmokas varsa tuntui olevan hetkessä ylhäällä, eikä sitä tarvinnut käydä ollenkaan auttamassa nisälle, vaan se löysi perille omin avuin. Pimu-tamma seisoi täysin aloillaan antaen uuden varsansa syödä rauhassa ensimmäistä maitoannostaan. Kaksikko saa tämän päivän viettää sisätiloissa isossa varsontakarsinassa, huomenna ne pääsevät säiden salliessa jo ulkoilemaan ja mikäli lämpötila on kovin viileä, päästetään kaksikko maneesiin tuulelta suojaan.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | Hevosen kuvat © Photography Špendla
Virtuaalihevonen | A sim-game horse