Prime Sporthorses

Caiera BH

Caiera

Virallinen nimi Caiera BH
kutsutaan nimellä Ciara
Painotuslaji Esteratsastus (vt. 6 / 10)
He A / 160 cm / 100 cm / CIC2
Syntynyt & ikä 05.09.2022, 7v Väri & säkäkorkeus Punarautias, 167 cm
Rekisterinumero VH22-011-0237 Omistaja Prime Sporthorses (VRL-10531)
Rotu & sukupuoli Hannover, tamma Kasvattaja Bexhill Stud Saksa

Saavutukset:


♕ KTK-II (2023 joulukuu 75 p.)
♕ EV-II (2022 syyskuu 25 p.)

Näyttelytulokset:


31/08/2023 VSN Ponitila Adina - LKV3 RCH

Caiera on osoittautunut rohkeaksi ja selväjärkiseksi hevoseksi siltä lyhyeltä ajalta, mitä tamma on Prime Sporthosesissa viettänyt. Tutustuminen on siis yhä käynnissä, mutta tammasta ei ainakaan vielä ole noussut esiin mitään arkea kovasti hankaloittavia piirteitä. Kyllä tammastakin luonnetta löytyy ja etenkin muut hevoset ovat tämän saaneet kokea, sillä yleensä muiden kanssa leikkisä Ciara osaa nuoresta iästään huolimatta sanoa napakasti takaisin, mikäli joku alkaa sitä kovin häiritsemään. Vuotta vanhemmasta Kathary-tammasta on tullut Ciaralle hyvä leikkikaveri ja kaksikkoa on moneen otteeseen irtohypytetty keskenään. Kaksikosta Ciara on rämäpäisempi hyppääjä, joka tarvitsee vielä treeniä, jotta silmä hyville ponnistuspaikoille kehittyy. Tamman ratsastusura on vasta alkutaipaleilla, mutta se on ollut nopea oppimaan kaikkea uutta ja etenkin puomityöskentelyt ovat tuntuneet olevan mukavaa aivotyöskentelyä hevoselle. Maastoilukin on mukavaa, mutta siellä tamma on selkeästi energisempi ja ratsastaja joutuu kovasti pidättelemään herkästi innostuvaa hevosta. Taluttaessa Ciara on säyseä ja sen lastaus sekä kuljetus ovat sujuneet aina ongelmitta. Kuljetusmatkoilla tammalle on kuitenkin hyvä olla matkaseuraa, yksin ollessaan Ciara on rauhattomampi pidemmillä matkoilla - lyhyet reissut hoituvat myös yksin.


i. Cordovan
HANN rautias 166 cm
ii. Chorus
EVM HANN rt 168 cm
iii. Chico
EVM HANN rtkm 170 cm
iie. Rosalin
EVM HANN rn 165 cm
ie. Napalmi
EVM HANN prt 164 cm
iei. Napoleon
EVM HANN trn 167 cm
iee. Vanessa
EVM HANN prt 165 cm
e. Yadira
HANN rautiaankimo 168 cm
ei. Yargo
EVM HANN rtkm 172 cm
eii. Yaris
EVM HANN rt 170 cm
eie. Belara
EVM HANN mkm 167 cm
ee. Demesis
EVM HANN rtkm 167 cm
eei. Draken
EVM HANN rnkm 168 cm
eee. Nemesis
EVM HANN rt 166 cm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isäori Omistaja
HANN o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri

Cup- ja arvokilpailut

Päivämäärä Järjestyspaikka Kilpailu & ratsastaja Luokka & laji Tulos
21.12.2022 Sveitsi Royal Gardens Hallimestaruus
Maesi Saarre
140 cm
Esteratsastus
18 / 29
12 vp 64,705 s

Päiväkirja ja valmennukset

Torstai 29.09.2022 - Ensimmäinen laatuarvostelu

Tallin uusin ostohevonen, hannover-tamma Ciara pääsee näyttämään ensimmäistä kertaa kykynsä, kun sillä on huomenna edessä estevarsojen laatuarvostelu. Mietin pitkään tamman ilmoittamista nuorten syyskuun tilaisuuteen, sillä tamma saapui Prime Sporthorsesiin vasta vähän aikaa sitten. Ciara on kuitenkin kotiutunut hienosti uudelle kotitallillensa ja se ollut hyvää pataa myös kyseiseen tapahtumaan lähtevän Kathary-tamman kanssa, kuka vuotta vanhempana toimii tsemppaavana tukena, mikäli kolmivuotiasta hannoverilaista alkaa jännittää uudessa paikassa. Saanen kuitenkin epäillä tamman kehittävän itselleen ramppikuumeen, sillä ainakin tilalla se on ollut hyvin rohkea ja suhtautunut uteliaan kiinnostuneesti kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Myös muihin hevosiin se tykkäisi tutustua aina juurta jaksain, vaikka muut eivät aina sen leikkisyyttä kauaa jaksaisikaan.

Torstai 15.09.2022 - Hannoverilainen saapui talliin

Tallin on viime aikoina täyttänyt omat kasvatit ja ostohevosia ei ole tullut hankittua kuin muutamia hassuja kappaleita, jotka ovat liki poikkeuksetta olleet brandenburg-kantakirjan edustajia. Tänään saimme kuitenkin ulkopuolista uutta verta myös hannoverilaisten joukkoon, kun Saksasta Bexhill Studista haettiin tamma Caiera BH. Baijerin osavaltiossa sijaitseva Bexhill Stud on minulle varsin uusi tuttavuus; olen tallin nimeen törmännyt pariin otteeseen muissa yhteyksissä, mutta minulla ei ennen Caieraa ollut minkäänlaista kokemusta tallin kasvateista. Talli mainostaa kasvattavansa saksalaisia puoliverisiä esteradoilla ja koska molemmat sen vanhemmat ovat kilpailleet kansainvälisillä esteradoilla, oli Caiera tervetullut lisä Prime Sporthorsesiin. Raudikko tamma vaikuttaa ensitutustumisella rohkealta ja selväjärkiseltä hevoselta, jonka matkanteko uudelle kotitallille sujui ongelmitta.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | Hevosen kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Virtuaalihevonen | a sim-game horse