Baroque Alviano

Aaron v.d. Khim
VH20-040-0014    ☘    VIR MVA Ch KTK-II KRJ-I FV2

☘    Friisiläinen, ori
☘    Musta, 164 cm
☘    Synt. 10.02.2020 Alankomaat
       9-vuotias

☘    Kasv. Khimaira Stud
☘    Om. Baroque Alviano
       VRL-10531

☘    Kouluratsastus
☘    ko: Vaativa B
☘    va: Noviisi yhdistetty

Aaron on näyttävä friisiläisori, jonka käsittelijältä vaaditaan päättäväisyyttä ja pitkää pinnaa. Orilla on kova halu tehdä asiat omalla tavallaan, eikä se mielellään anna periksi jotain päätettyään. Myös muille hevosille ori osaa olla kovapäinen, eikä sitä voi tarhata kuin korkeintaan rauhaa rakastavien ruunien kanssa. Tammojen lähettyvillä oriin hoitajan tulee olla erityisen valppeilla ja vieraissa paikoissa Aaronia tulee varmuuden vuoksi taluttaa ainoastaan kuolaimella.

Hoidettaessa Aaron on luonteelleen ominaisesti malttamaton, eikä sillä ole ennen liikutusta kärsivällisyyttä nimeksikään asti. Saatuaan purkaa energiaa, seisoo normaalisti aina liikkeessä oleva uljas musta yllättävän siivosti aloillaan. Muuten oria on varsin mutkatonta hoitaa, eikä se pistä vastaan esimerkiksi varustamisen tai kavioiden hoidon aikana. Tallin kengittäjä on kertonut Aaronin olevan varsin simppeli kaveri käsitellä, kunhan hommat hoidetaan rivakasti. Ori lastautuu hyvin sautoon, mutta voi pitkillä matkoilla olla hieman levoton kuljetettava.

Ratsuna Aaron on energinen, jota ei tarvitse käskeä kahta kertaa liikkumaan eteenpäin, vaan ori on jo menossa ratsastajan vasta ajatellessa siirtymistä rivakampaan askellajiin. Menohaluistaan huolimatta ori ei kuitenkaan paina kädelle ja vastaa hyvin myös pidätteisiin, mutta ratsastajan kovaan käteen ori vastaa samalla mitalla takaisin. Kouluradoilla Aaronin vahvuuksia ovat kolme hyvää askellajia ja etenkin lisäyksistä se on saanut koulutuomareilta paljon kehuja. Friisiläinen on opetettu myös ajolle ja valjakkoajossa ori loistaa etenkin koulukokeissa. Tarkkuusajon tulokset riippuvat puolestaan päivän mielialasta; hyvällä tuulella ollessaan ori on tarkkana kuin porkkana ja kuuntelee hyvin kuskin ohjeita, toisinaan sillä ei tunnu olevan minkäänlaista käskyjen vastaanottokykyä.

Suku ja jälkeläiset

i. VIR MVA Ch Eduwart
FRI musta 164 cm
KTK-III FLA3
ii. Tjaard
EVM FRI
iii. Tjardo
EVM FRI
iie. Sascha
EVM FRI
ie. Tanneken
EVM FRI
iei. Secondant
EVM FRI
iee. Teuntsje
EVM FRI
e. VIR MVA Ch Lenoor
FRI musta 165 cm
KTK-II FLA3
ei. Watse
EVM FRI
eii. Walter
EVM FRI
eie. Setske
EVM FRI
ee. Lootje
EVM FRI
eei. Tjelle
EVM FRI
eee. Lolkje
EVM FRI
s. 25.11.2023 FRI t. Weike van Namys
ei saavutuksia
emä Bella v.d. Khim
s. 12.04.2020 FRI o. Habel v.d. Khim
Champion KTK-II FV2
emä Bella v.d. Khim

Kilpailut ja päiväkirja

☘    Porrastetut kilpailut

Aaron v.d. Khim kilpailee porrastetuissa koulu- ja askellajikisoissa.

KRJ tasolla 8 / 5
ARJ tasolla 7 / 8

Kuuliaisuus ja luonne 2616.89 p.
Tahti ja irtonaisuus 1872.30 p.
Askellajien näyttävyys 979.64 p.

☘    Meriitit

   VIR MVA Ch
      26.08.2020
   KTK-II
      31.03.2020
      18 + 18 + 17 + 18 = 71 p.
   KRJ-I
      30.11.2023
      6 + 43 + 20 + 20 + 15 = 104 p.
   FV2
      08.03.2020
      3 + 5 + 5 + 2 + 8 = 23 p.

☘    Menestys näyttelyissä
31.07.2020 NJ näyttely, Haltiasalo
tuom. alaera
BIS9 MVA-sert
12.07.2020 NJ näyttely, Susiraja
tuom. Lissu T.
BIS3 MVA-sert
25.04.2020 NJ näyttely, Susiraja
tuom. Lissu T.
BIS3 MVA-sert
☘    Menestys arvokilpailuissa
21.12.2022 Sveitsi Hallimestaruus
Kouluratsastus Vaativa B
19 / 35
60,952 %
30.09.2022 Suomi Villa Backa KRJ-cup
Kouluratsastus Vaativa B
11 / 102
31.03.2022 Suomi Kastehelmi KRJ-cup
Kouluratsastus Vaativa B
8 / 127
25.03.2022 Iso-Britannia Fellbury Stud Keilakunkku 1. osakilpailu
Valjakkoajo Noviisi koulukoe hevosille
6 / 44
28.02.2022 Suomi Teilikorpi KRJ-cup
Kouluratsastus Vaativa B
1 / 113

15.05.2023 ☘ Kouluvalmennus

© Omistaja

Toukokuun puolivälissä kesä on näillä seudun jo täydessä terässä ja kolean talven jälkeen on ollut mukava siirtyä käyttämään etenkin päiväsaikaan maneesiin verrattuna valoisampaa ulkokenttää. Tallille saapui eilen belgialaislähtöinen kouluvalmentaja, jonka tarkan silmän alla harjoitteli neljä eri hevosta. Tänään treenattaisiin toiset neljä hevosta, joista viimeisenä vuoroon pääsi Aaron ratsastajanaan portugalilainen Jorge Diaz. Sekä ratsu että ratsastaja ovat molemmat melko kovapäisiä, mutta kaksikon yhtistyö on kisakentillä sujunut hyvin, kun molemmat ovat tehneet kompromisseja. Tänään työn alla olivat tänään ravissa suoritetut avo- ja sulkutaivutukset, joiden aikana haasteena oli etenkin askellajin sopiva kokoaminen. Aaronilla ei ollut tänään malttia nimeksikään asti ja alussa se yrittikin tehdä hommat vauhdilla vähän sinne päin. Jorge pysyi päättäväisenä ja parin huolimattoman suorituksen jälkeen hevonen malttoi hillitä vauhtiaan, askeliin tuli pituuden sijasta korkeutta ja takaosa työskenteli aktiivisesti. Sulkutaivutukset sujuivat tänään paremmin, avoissa ori ajautui herkemmin pois lävistäjältä.

21.12.2022 ☘ Päiväkirjamerkintä

© Omistaja

Ranskasta on lyhyt matka Sveitsiin, jossa kilpailtiin tänään koulu- ja esteratsastuksessa Hallimestaruuskisoissa. Kilpailupaikkana toimi Chalaisin kaupungissa sijaitseva Royal Garden, joka soveltui puitteiltaan täydellisesti isompien kilpailuiden järjestämiseen. Sitähän nämä olivat, isot kilpailut nimittäin, sillä päivän aikana kahdessa lajissa tehtiin yhteensä yli kaksi ja puolisataa kilpailusuoritusta. Baroque Alviano keskittyy koulu- ja vaunuhevosiin, joten meidän hevoset eivät luonnollisesti esteratsastuksessa startanneet. Päivän ensimmäinen luokka startattiin jo hyvissä ajoin ja meidän hevosista ensimmäisenä starttivuorossa oli knabstrup-tamma Kaete Del itse allekirjoittanut kyydissään. Samaan vaativaan B:n luokkaan osallistui yhteensä 35 ratsukkoa, joista viisi tuli meidän tallista. Jorgen ratsastamana luokkaan osallistui talliin Khimaira Studista ostettu friisiläisori Aaron, joka oli tänään tuttuun tapaansa täynnä tulta ja tappuraa. Kaksikko ei esiintynyt edukseen, vaikka sijoittuivatkin luokan puolivälin tienoille prosentein 60,952 %. Päivän ensimmäinen luokka ei sujunut odotusten mukaisesti myöskään muilta tallin ratsukoilta, mutta laihana lohtuna mainittakoon tallin knabstrup-tamma Maldwyn Abyssin jälkeläisen hieno sijoittuminen seitsemänneksi.

13.02.2022 ☘ Päiväkirjamerkintä

© Omistaja

Alankomaista Khimaira Studin friisiläistallilta saapui tänään meille Ranskaan viisi täysi-ikäistä friisiläishevosta. Kaikki ovat kantakirjattuja ja niitä on kertaalleen käytetty jalostukseen, mihin käyttöön ne myös meille hankittiin. Aaron v.d. Khim on yksi kolmesta friisiläisorista ja viisikon ainoa kouluratsastuksessa vaativalle tasolle yltänyt hevonen. Näyttelyissä menestyneen kantakirjaorin hankintaa ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, vaikka alun perin tarkoituksena oli hankkia vain pari hevosta tuomaan uutta verta jalostukseen. Nuoruusvuosinaan Aaron on myös palkittu friisiläisvarsojen arviointitilaisuudessa II-palkinnolla, tulevaisuudessa tavoitteena on I-palkinto aikuisten rotuarvostelusta, minkä lisäksi myös Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu on asetettu yhdeksi päämääräksi. Oria on kertaalleen käytetty jalostukseen ja orijälkeläinen Habel v.d. Khim on jo kisansa kisannut, eli laatuarvostelujen jälkeläisnäytöt on jo kerätty kasaan.