Marjalehdon Helmikkä

KTK-III

Kuvien © tallin omaisuutta 

Virallinen nimi:Marjalehdon Helmikkä Sukupuoli:Tamma
Väri ja säkä:Rautias, 147cm Syntymäaika:22.04.2016 4-vuotias 22.05.2016
Rotu:Suomenhevonen Koulutustaso:KRJ Helppo A
Kasvattaja:Marjalehdon tila, välittäjä Kemiina Omistaja:VRL-05196, Kelokorpi
Rekisterinumero:VH17-018-0318 Lajipainotus:KRJ

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse

11/2022 - KTK-III 17+17+17+17=68p.

Historiaa

Meille tullessaan Marjalehdon Helmikkä oli 4-vuotias, mutta vielä täysin raaka. Edellisen omistajan, joka oli myös tamman kasvattaja, ajanpuutteen vuoksi sen kanssa ei oltu harjoteltu vielä varusteiden päälle laittoa enempää. Helmi oli siis kokematon ratsu, jos edes sitäkään, sillä edes sen selässä ei oltu käyty. Onneksi tamma ei muuten ollut täysin pellossa kasvanut, että kyllä sitä kuitenkin käsitellä pystyi. Kemiina toimi välittäjänä minun ja kasvattajan välillä, ja oikeastaan ostin "sian säkissä". Olin nähnyt tammasta vain yhden kuvan, mutta sentään eläinlääkärin oli minun tilaama, joten en sentään rikkinäistä hevosta tullut ostaneeksi. Tullessaan meille, Helmi sai ensin oleskella omassa karsinassaan päivän, jonka jälkeen se vietiin pienen tammalauman viereiselle tarhalle totuttelemaan seuraan. Siellä se vietti muutaman päivän, koska oli stressaantunut ensimmäisen matkansa jälkeen.

Luonnekuvaus

Kun sitten päästiin lopulta käsittelemään tammaa, huomasimme sen olevan erittäin läheisyydenkipeä ja huomionhaluinen. Se saikin runsaasti huomiota, kun peruskoulutimme sitä. Helmi osoittautui kiltiksi pieneksi tammaksi, jonka kanssa on ilo työskennellä. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat mutkattomasti tamman nauttiessa huomiosta. Kavioiden nostaminen on toisinaan tylsää, mutta sitkeys palkitaan ja tamma nostaa viimein jalkansa. Varustaessa se alkuun pälyili ympärilleen, mutta nykyään ei välitä mitä tehdään.

Ratsastaessa Helmi on alkuun hieman varovainen, mutta runsas lämmittely rentouttaa sen ja saa sen tuomaan parhaat puolensa esiin. Se yrittää aina parhaansa, vaikkei välttämättä heti edes ymmärtäisi, mitä siltä pyydetään. Se on ollut helppo kouluttaa, sillä se on erittäin yhteistyöhaluinen ja ymmärtää nopeasti jutun juonen. Hermostuessaan jostain sen ravi voi olla tikittävää, mutta ratsastajan pysyessä rauhallisena myös tamma rauhoittuu nopeasti, sillä se luottaa helposti etenkin tuttuihin ihmisiin.

Kilpailupaikoilla Helmi on hieman jännittynyt, sillä se ei ole kovin kokenut matkustaja. Tätä kuitenkin työstetään koko ajan, sillä tamma kuitenkin on tätä nykyä jo kilpailukäytössä ja haluamme kaiken olevan mahdollisimman stressitöntä. Matkustus trailerissa on jännää, mutta Helmi on onneksi nopea oppimaan, että ei ole mitään syytä pelätä. Ruokailu saattaa olla nirsoa reissuilla, mutta edelleen - jos ihminen pysyy rauhallisena, on tamman helppo tukeutua häneen.

i. Ryhdikäs
evm, rautias, sh, 142cm
ii. Ryhti
evm, ruunikko, sh, 144cm
iii. Rohtojuuri
evm
iie. Arpapeli
evm
ie. Sielukas
evm, rautias, sh, 139cm
iei. Syntinen
evm
iee. Kaisan Sielunystävä
evm
e. Helminauha
evm, rautias, sh, 150cm
ei. Ranttali
evm, rautias, sh, 145cm
eii. Hurja-Jahti
evm
eie. Marjalehdon Rieha
evm
ee. Helmitär
evm, rautias, sh, 150cm
eei. Esterisen Yöjuoksu
evm
eee. Näkinkenkätyttö
evm

Tapahtui virhe hevosen jälkeläisiä haettaessa.

Porrastetut kilpailut

Tapahtui virhe porrastettujen kilpailujen tietoja haettaessa.

Näyttelytulokset

03.05.2020 - Haltiasalo - irtoSERT - pt. Terhi
24.05.2020 - Ketola - irtoSERT - pt. Dimma
31.10.2022 - Susiraja - irtoSERT - pt. Jannica

Valmennukset

Hevosella ei ole vielä valmennuksia.

Päiväkirjamerkinnät

Hevosella ei ole vielä päiväkirjamerkintöjä.