Brynllydni Ethel

Kuvien © Pulmu N. 

Virallinen nimi:Brynllydni Ethel Sukupuoli:Tamma
Väri ja säkä:Ruunikonkimo, 114cm Syntymäaika:06.01.2022 4-vuotias 06.05.2022
Rotu:Welsh mountain sektio A Koulutustaso:KRJ Helppo A
Kasvattaja:Brynllydni Stud (evm), tuoja elen Omistaja:VRL-05196, Glenfort
Rekisterinumero:VH22-024-0138 Lajipainotus:KRJ

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse

Brynllydni Ethel, kotoisasti Etta, on rauhallinen pieni söpöläinen. Se on aina kerjäämässä herkkuja ja taitaakin varsin hyvin sellaisen, tiedättehän, koiranpentukatseen. Eikä poni myöskään epäile sitä käyttää.

Hoitaessa Etta pysyttelee yleensä nätisti, varsinkin jos saa jauhaa samalla esimerkiksi heiniä. Myös porkkanalla lahjominen toimii - ainakin vähintään hetken. Se nauttii erityisesti hännänjuurelta harjaamisesta, varsinkin rapsuttamisesta. Ponin puhtaanapitäminen on sitten toinen asia. Etta rakastaa kieriä niissä tuoreissa mutalätäköissä, joita kaikki muut (lähinnä ihmiset) kauhistelevat. Ja kas näin, puhtaanvalkoisesta ponista tuli etäisesti suohirviötä muistuttava olio, joka vaappuu luoksesi kerjäämään porkkanoita, olihan tämä urakka niin kovin rankka.

Ratsastaessa Etta on erityisesti lasten suosikki. Ihan pienimmille aloittelijoille se ei kuitenkaan sovi, sillä on myös melko omapäinen. Jos Ettaa nälättää, niin silloin myös syödään. Nopea kiskaisu ja pää kentän laidalta pursuavaan heinikkoon. Tähänkin on onneksi ratkaisu - omistajapariskunnan tulee pitää kentän ympärys tiptop-kunnossa.
Etta osaa pieneksi poniksi hyvin liikkeitä, ja taipuukin Helpon A:n verran. Onnenamme on pienikokoinen ratsuttajamme, sekä suvussa olevat ihmislapset, jotka on pienestä pitäen koulutettu juuri tähän hommaan. Ettaa saa alkuun patistaa kunnolla, että se näyttää parhaat puolensa eikä ole selkä notkolla pönöttävä pihakoriste. Kun ponin saa lämmiteltyä ja taipumaan, osaa se todella olla miellyttävä ja parhaansa antava. Se todellakin on palkitsevaa. Esteitä Etta ei hypi oikeastaan, sillä on niiden suhteen arka.

Kokenut matkustaja, sitä tämä poni on. Jo varsana se on kulkenut laivalla Briteistä Ranskaan, sieltä lentäen Saksaan ja vielä takaisin Britteihin. Joten, ehkä ei pienet trailerimatkat hirveästi jännitä.

i. Brynllydni Ethereal
evm, rautiaankimo, wA, 119cm
ii. Cewnan Emperor
evm, wA
iii. Cewnan Emrys
evm, wA
iie. Cewnan Helyg
evm, wA
ie. Brynllydni Cookie
evm, wA
iei. Saercoch Champagne
evm, wA
iee. Brynllydni Ffancy
evm, wA
e. Brynllydni Aurore
evm, ruunivoikko, wA, 114cm
ei. Penant Talyessin
evm, wA
eii. Penant Tomos
evm, wA
eie. Rhosgolych Adlais
evm, wA
ee. Brynllydni Aylwen
evm, wA
eei. Brynllydni Anhun
evm, wA
eee. Brynllydno Rhianwen
evm, wA

Tapahtui virhe haettaessa hevosen jälkeläisiä.

Porrastetut kilpailut

Tapahtui virhe porrastettujen tietoja haettaessa.

Cup-sijoitukset
VWY Cup
15.10.2022 - VWY Cup - Helppo A - 2/20

Näyttelytulokset

Näyttelyjaos
13.11.2022, Llanwenarth Stud, irtoSERT, päätuomari: Lissu T.

Valmennukset

Hevosella ei ole vielä valmennuksia.

Päiväkirjamerkinnät

30.09.2022, kirjoittajana omistaja
Mitä olenkaan tehnyt, kun olen saannut tällaisen ponin?! Enkä edes tarkoita tätä pahalla, vaikka toisinaan ihan hieman rasittaa pestä ponia takaisin valkoiseksi. Etta on tähän mennessä osallistunut 34 kilpailuun, joista on voittanut 15! Ja muuten sijoittuen seitsemästi. Ihan älytöntä, vielä suhteellisten kovatasoisten hevosten kanssa vastakkain kilpailleena poni on vetänyt ihan tajuttomat pisteet. Kyllä on poni ekstraporkkanansa ansainnut. Jos minä en ole hemmotellut tammaa, niin aivan varmasti ovat siskontyttäret Mary ja Inga käyneet antamassa herkkuja. Tyttöjen kanssa poni on viime aikoina muutenkin viettänyt aikaa, sillä he pääsääntöisesti hoitavat pienimmät ponit. Erityisesti Inga pitää Etalla ratsastamisesta, enkä ihmettele, he tulevat todella hyvin toimeen.
Nyt on siis poni kilpailueläkkeellä. Käymme toisinaan vielä valmennuksissa, jotta pidetään Etan kuntoa yllä ja ehkä mahdollisesti joissain pienissä kilpailuissa. Muutoin pääsee poni jalostuskäyttöön, enkä malta odottaa millaisia varsoja tulee. Kunhan vaan ei kimoja, hah!