Renouart

VH23-011-0022

Hannover ori, ruunikko, 172cm, 23.04.2022 3-vuotias 22.07.2022
Kasvattaja P. Simon (evm), omistaja VRL-05196, Beckenbauer

Kilpailee porrastettuja KRJ:n alaisissa kilpailuissa, koulutustasoltaan Grand Prix
Tasolla 10 / 10

Kuvien © Gestüt Hämelschenburg 

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse

Renny on erittäin helppo käsiteltävä, noin niin kuin oriksi. Sen kanssa on mukava viettää aikaa ja se on erittäin mahtava ratsastettava. Toisinaan sitä miettiikin, että onko tämä tosiaan ori, mutta sitten kun on hälinää ja tarpeeksi muita hevosia ympärillä, niin kyllä sen orimaisuuden sitten huomaakin.

Renny on kaikin puolin on mukava hoidettava. Se osaa olla nätisti paikoillaan, vaikka hirvittävästi pitääkin katsella mitä ympärillä tapahtuu. Mikään ei jää siltä huomaamatta, mutta silti se osaa olla niiiiin kiltisti. Se antaa harjata mistä vaan ja ottaa kiltisti suitset päähänsä. Taluttaessa se saattaa hieman tepastella, mutta ei koskaan riuhdo.

Ratsastaessa ori toimii kuin unelma. Se on täysillä mukana heti alusta lähtien, eikä siltä tarvitse oikeastaan vaatia mitään. Renny onkin monen suosikki ratsastaa, sillä se kulkee kuin ajatus. Työmoraali sillä on selvästi kohdallaan. Myös kilpailupaikoilla ori on ahkera ja työskentelee hyvin, mutta taukohetkinä pitää kovasti huudella muille hevosille ja kertoa hänen olemassaolostaan. Se matkustaa hyvin niin yksin kuin muidenkin kanssa.

Jälkeläiset
Hevosella ei ole jälkeläisiä.
i. Rimbaud
evm, ruunikko, hann, 175cm
ii. Remonte
evm
ie. Mathildis
evm
e. Guibourc Lavine
evm, ruunikonkimo, hann, 169cm
ei. Adelard
evm
ee. Lamia
evm

Sukuselvitys

Isä Rimbaud on Simonin perheen oma kasvatti. Se on kilpaillut, ja kilpailee edelleenkin, erittäin menestyksekkäästi GP-luokissa kouluratsastuksen saralla emänsä tavoin ja onkin nostanut Simonin perheen otsikoihin monesti ja tuonut heille uusia valmennettavia. Ruunikko ori on melko korkea, 175cm ja sen jälkeläisetkin ovat olleet keskimäärin yli 170cm. Ori on ollut kasvattajilleen niin suuri kultakimpale, että se on vain rajoitetusti tarjolla jalostukseen.
Isänisä Remonte oli hieman tuntemattomampi nimi, mutta silti suhteellisen menestyksekäs kilparatsu omalla tasollaan. Lähinnä vakituisen ratsastajan puute esti oria nousemasta isompiin luokkiin. Remonten omistajat olivat Simonin perheen vanhoja tuttuja, joten sitä kautta se löysi tiensä Mathildiksen luo, ja Rimbaud syntyi. Ori kuitenkin ruunattiin myöhemmin, jotta siitä tulisi luotettavampi ja turvallisempi ratsu perheen lapsenlapsille, jotka innostuivat kilpailemaan nuorina. Täten Rimbaud jäi sen ainoaksi jälkeläiseksi.
Isänemä Mathildis ostettiin Simonin perheen tiluksille 2-vuotiaana ruipelona, josta ei kasvattajan mukaan pitänyt tulla "mitään". Tätä ei Simonit kuitenkaan uskoneet, ja he ratsukouluttivat tamman alusta asti itse. Kuinka ollakaan, jo 7-vuotiaana se oli kouluratojen tähti kilpaillen Intermediate II -tasolla, ja myöhemmin ylsi Grand Prixiin. Tamma on myös erittäin hyväluonteinen, joten sen varsoista odotetaan samanlaisia kultaisia tähtiä.

Emä Guibourc Lavine on Simonin perheen hyväsukuinen siitostamma, joka ei ole koskaan itse kilpaillut. Se on kyllä hyvin ratsukoulutettu ja sillä olisi potentiaalia suurempiinkin luokkiin, mutta perhettä ei kiinnostanut kilpailuttaa tammaa, vaan he halusivat pitää sen kotona ja teettää silloin tällöin varsoja. Lavine on ollut hyvä emä jokaiselle varsalleen, joita se on saanut neljä. Tamma on väriltään ruunikonkimo ja korkeudeltaan 169cm.
Emänisä Adelard oli kuuluisa kouluratsu, joka kilpaili olympialaisissakin kouluratsastuksessa kilpavuosinaan. Se oli erittäin suosittu (ja kallis) siitosori, jättäen jälkeensä satoja jälkeläisiä. Käytettiinpä sitä ratsuponijalostukseenkin, sen suhteellisen pienen koon vuoksi. Ori nimittäin oli "vain" 154cm korkea. Adelard valitettavasti menehtyi 15-vuotiaana ähkyyn.
Emänemä Lamia on 178cm korkea tamma. Sen suuruus yllätti kasvattajat jo sen ollessa varsa, sillä sen vanhemmat eivät olleet erityisen korkeita. Varsa oli huvittava näky mammalaitumella, sillä se oli niin paljon suurempi kuin muut varsat. Se kehittyi kuitenkin täysin normaalisti. Lamian korkeuden vuoksi siitä kaavailtiin alkuun jopa esteratsuakin, mutta potentiaalia 80 senttimetriä korkeampiin luokkiin sillä ei ollut. Ja sukuhan sen jo oikeastaan kertoikin - sillä oli kolme sukupolvea täynnä menestyksekkäitä kouluratsuja, joten siitäkin tuli sellainen. Hevospiireissä huhuttiin alkuun steroidien käytöstä ja muusta hömpötyksestä, mutta hevosen voittaessa ja läpäistessä testit puhtaasti alkoi se niittää mainetta. Tamma on saanut kilpakausiensa jälkeen yhteensä 3 jälkeläistä.

Näyttelytulokset

17.02.2023, Tuoninen, irtoSERT, päätuomari: Jannica VRL-04799

Valmennukset

Hevosella ei ole vielä valmennuksia.

Päiväkirjamerkinnät

Hevosella ei ole vielä päiväkirjamerkintöjä.