Elemence

VH24-011-0101

Hannover ori, rautias, 165cm, 11.02.2024 3-vuotias 11.03.2024
Kasvattaja , maahantuoja Celtaidd, omistaja VRL-05196, Beckenbauer

Kilpailee porrastettuja KRJ:n alaisissa kilpailuissa, koulutustasoltaan Grand Prix

Tapahtui odottamaton virhe haettaessa porrastettujen tietoja.

Kuvien © Haras de Hus   

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse

Elemence, tuttavallisemmin Lenny, käänsi katseita jo varsalaitumella; siitä näki, kuinka komea, miten karismaattinen, hevonen siitä kasvaisi. Kasvoikin! Ori on suurilinjainen, sopusuhtainen moderni urheiluhevonen, jonka kouluratsun kyvyt eivät häviä komealle ulkomuodolle. Kaikissa askellajeissa liike on puhdasta, energistä ja tarmokasta, lennokkaan elastista ja ylämäkeen suuntautunutta, lisäykset ovat komeat ja kootut liikkeet vaikuttavia. Tietysti Lennynkin saa painumaan epäkorrektiin muotoon, liikkumaan etupainoisena tai kiireisenä, ja onhan meillä kaikilla huonot päivämme, jolloin parhaimmankaan työparin kanssa homma ei luista edes auttavalla tasolla. Lenny kuitenkin yrittää aina parhaansa, siinä on liikuttavaa, vilpitöntä rehellisyyttä, joka yhdessä esiintyjän karisman kanssa tekee hannoverista yksinkertaisen valloittavan Grand Prix -luokkien supertähden.

Valloittava raudikko on muutenkin, kotioloissa, kaukana parrasvaloista. Lennyn miltei korostunut kohteliaisuus ihan naurattaa – edes ruokien myöhästyessä ori ei ryhdy nykimään heiniä suuhunsa tai syöksy väkirehujen kimppuun ennen kuin ihminen on poistunut karsinasta. Suunsa se avaa aina varovasti, oli kyse sitten kuolainten suuhun ottamisesta, madotuksesta tai mistä tahansa muusta. Mikäli jokin tuntuu inhottavalta, haavan puhdistus kirvelee tai klipperi hieman nipistää, ori vain puristaa huulensa yhteen sekä ummistaa silmänsä näyttäen jokseenkin huvittavalta.
Niin lutuinen, ihmiselle helppo nallekarhu kuin Lenny onkin, sitä ei kyllä sekoita ruunaan eivätkä muut tallin orit yritäkään pomottaa Lennyä. Se on selkeästi sinut itsensä kanssa, korkealla tallihierarkiassa, eikä kauhean paljoa tunnu kotitallin muiden orien läsnäoloa stressaavan tai vahtivan tammojen perään. Aivan uudelle orille Lenny saattaa vähän uhitella, lähinnä jos vierekkäisiin tarhoihin tai karsinoihin sattuvat, mutta ei sitäkään kauaa kestä. Vieraissa paikoissa, vieraille oreille, Lenny kukkoilee vain jos se toinen tunkee liian liki.

Lenny kantaa itsensä hienosti, liikkuu koko kehollaan hyvin tasaisesti – silloinkin, kun selässä istuu kokemattomampi ratsastaja, joka keskittyy liiaksi etu- tai takaosaan unohtaen toisen. Aivan kaikkea raudikko ei ratsastajansa puolesta tee, mutta se kyllä korjaa, tasapainottaa, yllättävän paljon, erityisesti kokemattomampien ratsastajien kanssa. Niin herkkä, pehmeä kuin Lenny onkin ratsastaa, se osaa olla hirvittävän ymmärtäväinen jännittynyttä, joustamatonta kättä kohtaan, luovii jarruttavan istunnan sekä eteenpäin ajavien pohkeiden välimaastossa, jättää vetämättä herneet nenäänsä monista virheistä. Lennystä saisi mahtavan opettajan sekä itsetunnon kohottajan! Ja kyllähän se vähän onkin.
Kilparatsuhan tämä on, joten harvemmin raudikon selässä istuu ensimmäisiä laukanvaihtojaan treenaava ihminen. Lennyn rehellisyys, vilpittömän innokas yritteliäisyys sekä yhteistyöhalu ilahduttavat jokaista orin kanssa työskentelevää. Mikäli jokin ei onnistu, Lenny yrittää mielellään uudestaan niin monta kertaa kuin tarvis kertaakaan turhautumatta, mutta vaihtaa tehtävää helpotetumpaan malliin aivan yhtä tyytyväisenä. Itse asiassa Lenny tuntuu olevan aina iloinen päivän ohjelmasta, oli kyse sitten maastoretkestä, mielenvirkistyshyppäämisestä, passagen hiomisesta tai mistä tahansa. Tämän hevosen asenteesta voisi moni ottaa oppia!

Joskus matkustaminen hieman jännittää Lennyä, sellaisella uteliaalla tavalla. Ori on aina helppo lastata, eikä se jännittäessäänkään rupea kuopimaan rekan pohjamattoa palasiksi. Matkustaminen tarkoittaa yleensä kilpailemista ja voi, kuinka Lenny kilpailemista rakastaakin! Kyllähän siinä rupeaa jännittämään etukäteen siinä määrin, että matkaeväsheinien syöminen unohtuu eikä vesi välttämättä maita määränpäässä. Raudikon syömisiin ja juomisiin saakin kiinnittää reissussa huomiota.
Verryttelyissäkin ori hieman puhisee ja pörisee intoaan, eikä välttämättä tunnu selästä käsin omalta itseltään. Lenny kuitenkin rentoutuu kuin taikaiskusta päästessään areenalle saapuen itsevarmana alkutervehdykseen valmiina hurmaamaan niin tuomariston, yleisön kuin ratsastajanakin. Tietysti kilpailuissakin sattuu ja tapahtuu, aina ohjelma ei suju suunnitelmien mukaisesti, mutta kompurointienkin – kuvainnollisten sekä kirjaimellisten – päälle Lenny tuntuu hymyilevän, vinkkaavan silmää, jatkavan kuin moinen olisi ollut tarkoituskin. Happy athlete parhaimmillaan, hevonen, jonka kanssa kilpailemisesta saa hyvän mielen – ja jonka suorituksen katsomisestakin saa suunsa hymyyn!

© Lissu T.
Jälkeläiset

Tapahtui odottamaton virhe haettaessa jälkeläisten tietoja.

i. Elegante
evm, ruunikko, hann, 167cm
ii. Elemento
evm, ruunikko, hann, 170cm
ie. Farida
evm, rautiaankimo, hann, 166cm
e. Genora
evm, rautias, hann, 163cm
ei. Gambit
evm, rautias, hann, 168cm
ee. Illumine
evm, rautias, hann, 165cm

Näyttelytulokset

Hevonen ei ole vielä käynyt näyttelyissä.

Valmennukset

Hevosella ei ole vielä valmennuksia.

Päiväkirjamerkinnät

Hevosella ei ole vielä päiväkirjamerkintöjä.