Tervetuloa!

Rotuyhdistyksiä on virtuaalimaailmassa monia ja kaikkien muiden tavoin on Ratsuponiyhdistyskin perustettu tuomaan kasvattajia yhteen ja tarjoamaan ratsuponeista kiinnostuneille loistavan mahdollisuuden tutustua rotuun ja siihen liittyvään ennen oman yksilön hankkimista. Sivuiltamme löydät muun muassa tietoa ratsuponista rotuna, listan aktiivisista kasvattajista sekä tietysti roiman kasan erilaista toimintaa ratsuponeille. Näiden lisäksi toimii Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys käsikädessä Virtuaalisen Ratsuponilaatuarvostelun kanssa.

Yhdistyksen yksi tärkeimmistä päämääristä on lisätä ihmisten tietoisuutta ratsuponeista ja ennen kaikkea erottaa polveutumissäännöistä kertomalla ratsuponit ja poniristeytykset selkeästi toisistaan. Tarkempiin ratsuponien polveutumissääntöihin ja jalostamiseen voit tutustua ratsuponi rotuna-linkin takaa, josta löydät kaikki ratsuponijalostukseen sallitut rodut ja ratsuponien "virallisen" rotumäritelmän. Myös Virtuaaliwikistä löytyy erinomainen artikkeli ratsuponeista.

Järjestämämme toiminta koostuu ensisijaisesti jaoksen alaisista kilpailuista, näyttelyistä sekä erilaisista kasvattajapäivistä ja riehoista. Tietysti tehdessämme yhteistyötä myös Ratsuponilaatuarvostelun kanssa, kuuluu yhdistyksen toimintaan myös laatuarvostelujen järjestäminen yhdessä Virtuaalisen Ratsuponilaatuarvostelun kanssa.

Vuosien aikana on yhdistyksen ylläpitäjät vaihtuneet useampaan otteeseen. Ensimmäinen Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys perustettiin vuonna 2003, jonka jälkeen yhdistystä on ylläpitänyt muun muassa Ada C., Maria S., Matyno, K.J sekä Daivive. Välissä yhdistyksen nimenä on myös toiminut Virtuaaliset ratsuponit, mutta vaihdettiin takaisin Virtuaaliseen Ratsuponiyhdistykseen melko nopeasti. Tällä hetkellä yhdistystä ylläpitää Kirsiina S.

Palautetta ja parannusehdotuksia yhdistyksen ja sen toiminnan suhteen otetaan vastaan sähköpostitse osoitteeseen vrpy@pullatiikeri.net.

Yhteystiedot
Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys
ylläpitäjinä Kirsiina S. / vrpy@pullatiikeri.net

Päivityksiä

16.02.2017 NPA poistuu rotulistalta, eivätkä niitä enää tarkasteta ratsuponeina.

06.01.2017 Julkaisuun Virtuaalisen ratsuponilaatuarvostelun siirtyminen VRPY:n alle.

07.06.2015 Jalostusohjeista löytyy nykyään myös norjalainen ratsuponi (nsp).

08.11.2014 Suomalainen ratsuponi on sallitaan nykyään saksalaisen ratsuponin jalostuksessa harrastajien toiveesta! Myös tapahtumakalenteri julkaistiin.

02.11.2014 Ylläpidon puikkoihin astui Kirsiina S. ja lumienkuli, ulkoasu vaihtui ja pieniä muutoksia tulossa myöhemmin.

04.03.2012 Yhdistys koki jälleen ulkoasunmuutoksen, jotta yhteneväisyys Virtuaalisen ratsuponilaatuarvostelun kanssa kävisi helpommin ilmi. Lisäksi ulkomaisten ratsuponityyppien uudistus on päässyt päätökseen; päivitetyt tiedot löytyvät "ratsuponi rotuna" linkin takaa!

18.11.2011 Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys on nyt uudessa osoitteessa uusilla sivuilla! Muodonmuutoksen sai kokea ulkomuodon lisäksi muutamat tekstit, joiden mukana muun muassa ratsuponien oma rekisteri lakkautettiin.

11.11.2011 Yhdistyksen ylläpitäjä vaihtui! Sivuja aletaan rakentamaan uuteen osoitteeseen.