Pääsivu Säännöt & pisteytys Tilaisuudet & tuomarit Palkitut

Maaliskuun VPA-laatuarvostelutilaisuus 30.3.2015

Tutustu sääntöihin ja pisteytykseen huolellisesti ennen osallistumistasi täällä!

Tässä tilaisuudessa tuomareina toimivat Jannica ja Juco. Varatuomarina toimii Mette

Rajoitukset:

- Tilaisuuteen otetaan 25 osallistujaa
- Yksi henkilö voi tuoda tilaisuuteen 4 hevosta ja vain omia hevosia saa esittää laatuarvostelussa
- Ilmoita mukaan vain valmiita hevosia, sillä tuomarit saavat aloittaa tuomaroinnin heti, kun ensimmäiset osallistujat ovat tulleet!
- Tässä tilaisuudessa voi yrittää korottaa jo saatua palkintoa.

Osallistuminen:

Viimeistään 25.3.2015 klo 23.59
Sähköpostitse osoitteeseen: juco@luukku.com
Otsikolla: VPA-laatis 3/2015

Osallistu seuraavassa muodossa, väärin osallistuneet hylätään:
<a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen virallinen nimi</a>, om. Omistajan nimi <br />

HUOM! Jos olet tulossa korottamaan jo kertaalleen arvioidun hevosen mahdollista palkintoa, mainitse osallistumisessasi viimeisin tilaisuus, jossa olitte (vaikka palkintoa ei olisi tullutkaan). Huomaathan myös sen, että yhden kertaalleen palkitun hevosen/ponin saa ilmoittaa uusintaan vain yhden (1) kerran, joten tarkastele heppasi sivut vaativalla silmällä lävitse!

Osallistujat / tulokset

Kauhukahva, om. Elisa
Kisat: 40p
Suku: (16 + 12)/2 = 14p
Jälkeläiset: 0p
Luonne: (12+10)/2 = 11p
Yhteensä: 65p Ei palkintoa
YLEISMAININTA:
"Sukuselvitys: Hyvää ja selkeää luettavaa. Nimien taustarina oli mukavaa luettavaa. Yhdessä kohdassa kirjoitusasu oli hieman töksähtävä, muttei haitannut paljoa lukukokemusta. Pisteitä miinustettiin, koska arviointi hetkellä isän emän ja emän emän sukuselvitystä ei oltu kirjoitettu. Muuten sukuselvitys vaikutti hyvältä ja mietityltä. Luonne: Lyhyin lausein kuvattu luonne antoi vähän tönkkömäisen kuvan. Hevosesta sai jonkinlaisen vaikutelman, mutta se jäi hieman vajavaiseksi. Välillä tuntu että pilkutusta oli liikaa. (Keksi jotain positiivista sanottavaa)"
"* ie ja ee sukuselvitys puuttui, muutenkin olisi saanut olla kattavampi
* luonne ihan mukava, selkeä ja sopivan pitkä lukea, kuitenkin jäi persoonallisuus puuttumaan tekstistä
* jälkeläisillä ei kisatuloksia"

Vellamo, om. Elisa
Kisat: 40p
Suku: (21 + 25)/2 = 23p
Jälkeläiset: 0p
Luonne: (15+15)/2 = 15p
Yhteensä: 78p VPA3
YLEISMAININTA:
"Yleisvaikutelmalta hieno tamma. Sukuselvitys on selkeä, ytimekäs ja panostetun oloinen. Jokaisesta hevosesta osattu kertoa elämänkerta lyhyesti ja mielenkiintoisesti Luonne on selkeästi kirjoitettu, mutta aika paljon pilkutusta käytetty. Mukavan oloinen tamma, jolta löytyy myös omaa päätä. Jälkeläisten kisaamattomuus laski paljon kokonaispisteitä."
" Sukuselvitys oli monipuolinen, ytimekäs, riittävän pitkä ja selkeä. Luonteeseen olisin kaivannut lisää ydintä, monipuolisempia lauserakenteita ja sisältöä. Alku oli lupaava, mutta luonne muuttui tylsähköksi loppua kohden. "

Pompei, om. Jackeye
Kisat: 46p
Suku: (14 + 15)/2 = 14.5p
Jälkeläiset: 0p
Luonne: (17+20)/2 = 18.5p
Yhteensä: 79p VPA3
YLEISMAININTA:
"Yleisesti tamma vaikuttaa hyvältä. Pidin kohdasta, jossa kerrottiin miten hevonen on saapunut omistajalle. Sukuselvitys on suppea. Olisi ollut mukava tietää enemmänkin hevosen vanhemmista ja isovanhemmista ja niiden elämästä. Nyt painoittui lyhyesti kisamenestyksen selvittämiseen Tamman luonne on osattu kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi. Kivasti osattu kuvailla hevosta, mutta jotain silti kaipaisin lisää kerrottavan tammasta."
" Sukuselvityksestä jäin kaipaamaan etenkin vanhempien osalta kattavampaa kertomusta, vaikutti hieman väkisin väännetyltä ja sisälsi vaikealukuisia lauseita. Luonne puolestaan oli oikein humoristinen, lyhyt ja ytimekäs, mitään en olisi toivonut lisää tai vähemmän. Hienoa työtä! "

A.D. Ocean Diamond, om. Jannica
Kisat: 50p
Suku: (25 + 22.5)/2 = 23.75p
Jälkeläiset: 15p
Luonne: (13+10)/2 = 11.5p
Yhteensä: 100,25p VPA1
YLEISMAININTA:
"Yleisvaikutelma OK, vaikkakin kovatasoinen monitoimiponi. Alussa luonne hyppii vähän asiasta toiseen, mutta edetessä on ihan hyvää luettavaa. Ehkä vähän ristiriitainen ja suppea kuvaus hevosesta. "
"Luonne lyhyehkö, ei kovin yksityiskohtainen"

A.D. Madison, om. Jannica
Kisat: 50p
Suku: (12 + 12)/2 = 12p
Jälkeläiset: 15p
Luonne: (19+12)/2 = 15.5p
Yhteensä: 92,5p VPA1
YLEISMAININTA:
"Luonne hyvin kirjoitettu ja selkeä. Tammasta saa hyvän kuvauksen siitä millainen se on ja miten käyttäytyy. Yleisvaikutelmaan vaikutti vähän ponin kilpaileminen sekä raveissa että ratsastuksessa aika korkealla tasolla."

The Half Blood Prince AD, om. Jannica
Kisat: 50p
Suku: (25 + 25)/2 = 25p
Jälkeläiset: 10p
Luonne: (14+12)/2 = 13p
Yhteensä: 98p VPA1
YLEISMAININTA:
"Luonne oli mukaansa tempaava ja nopeasti etenevä. Vähän oli lausevirheitä ja välillä piti jokin lause lukea kahteen kertaan että sai selvää mitä siinä puhuttiin. Miinusta tuli hymiöiden käytössä tekstissä Yleisvaikutelmaan vaikutti vähän ponin kilpaileminen sekä raveissa että ratsastuksessa aika korkealla tasolla."

P.P. Sonwite, om. Jannica
Kisat: 50p
Suku: (25 + 25)/2 = 25p
Jälkeläiset: 7p
Luonne: (12+10)/2 = 11p
Yhteensä: 93p VPA1
YLEISMAININTA:
"Yleisvaikutelmaltaan hyvä poni. Luonne kirjoitettu muuten hyvin, mutta olisin kaivannut enemmän tietoa ponin käyttäytymisestä, etenkin ratsuna toimimisessa. Silmään pisti myös yksi lauserakenne ja hymiö tekstissä."

Charm Up, om. allu
Kisat: 43p
Suku: (14 + 10)/2 = 12p
Jälkeläiset: 4.5p
Luonne: (15+10)/2 = 12.5p
Yhteensä: 72p VPA3
YLEISMAININTA:
"Sukuselvitys lyhyt ja ytimekäs. Olisi kuitenkin ollut mukava lukea vanhemmista ja isovanhemmista enemmän. Joidenkin kohdalla mainittiin esim. väri ja toisten kohdalla ei. Luonteessa kappalejaot on hyvät. Muutama kirjoitusvirhe oli, mutta eivät muuten haitanneet lukemista. Luonne oli kuitenkin hyvin kirjoitettu ja tammasta sai luotua itselleen mielikuvan"
"* sukuselvitys lyhyt, saisi olla kattavampi
* ihan kiva ja selkeä luonne, muutamat kirjoitusvirheet eivät haitanneet lukua, toisto enemmänkin..