Riiviöiden Iltatähti

Virallinen nimi: Riiviöiden Iltatähti "Illa"Rotu: Suomenhevonen
Kasvattaja: Juli, Riiviöt Omistaja, kotitalli: VRL-05196, Kelokorpi
Säkäkorkeus, skp, väri: 152cm, tammaSyntynyt: 25.10.2013
Rekisterinumero: VH13-018-1330täyttänyt 4 vuotta 25.11.2013, koulupainotteinen (Helppo B)

Ei meriittejä


Riiviöiden Iltatähti, tutummin vain Illa, on perinyt rauhallisen ja erittäin mukavan luonteensa lähes täysin emältään. Se on ratsastaessa reipas, yhteistyöhaluinen ja sopivan herkkä.

Hoitaessa Illa pysyy useimmiten nätisti paikoillaan, tallin vilinää seuraillen. Se antaa jokaisen hoitaa ja helliä itseään, varsinkin jos hoitajalla sattuu olemaan porkkanoita taskussa. Illa on nimittäin hyvin perso herkuille. Tamma nauttii harjailusta, jopa niin paljon, että silmät saattavat lupsahtaa ja takajalka notkahtaa... Kaviot on yleensä suhteellisen helppo puhdistaa, jos Illan jalat vain saa nousemaan. Illa kyllä osaa nostaa ne jalkansa kiltisti, mutta jos tamma on torkahtanut, herääminen voi kestää pitkäänkin. Ihan kiusallaan.
Varustaminen on nopea toimenpide, sillä silloin Illa tietää pääsevänsä töihin. Joskus tamma hieman pullisteli, mutta tavasta on päästy eroon.

Ratsastaessa Illa liikkuu reippaasti, kunhan sitä on ensin lämmitelty hyvin. Tamma on yhteistyöhaluinen, joten se tottelee mielellään tyhmimpiäkin apuja. Tosissaan treenatessa kannattaa olla hieman kokeneempi ratsastaja selässä, jotta Illa osaa ottaa asian vakavasti. Askeleet Illalla ovat mukavan pehmeät, mikäli lämmittelyt on suoritettu hyvin. Hieman vajavaiset lämmmittelyt saavat tamman tuntumaan tahmealta, vaikka oltaisiinkin tositoimissa.
Illa osaa hypätä, mutta sillä ei ole kovin suurta imua esteille. Toki se tykkää hieman vauhdikkaammasta lajista, mutta se tiputtaa melko usein puomeja. Kotioloissa mielenvirkistykseksi Illalla hypätään noin 50-60cm korkuisia esteitä. Tammasta saa myös mahtavan maastokaverin, sillä se on pomminvarma autoteidenkin läheisyydessä.

Kilpailupaikoilla tamma on hieman hermostunut, eikä se kiinnostu ruuasta. Pidemmillä kilpailumatkoilla tämä on hieman ongelma. Radalle päästyään se hermoilee vielä alussa, mutta kun ratsastaja ottaa tamman kunnolla kuulolle, muu maailma unohtuu.
Tamma on helppo lastattava. Siksi se on myös usein muiden hevosten matkatoverina.


i. VIR MVA Ch Kaarnan Iltasoihtu
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA1, sh, rautias, 152cm
ii. Kajo
sph, rautias, 146cm
iii. Kumulus
evm, sph, rautias, 147cm
iie. Sammahdus
evm, sh, rautias, 148cm
ie. Hallava
sh, rautias, 157cm
iei. Taika-Rohto
evm, sh, rautias, 165cm
iee. Hillakka
evm, sh, rautias, 155cm
e. Riiviöiden Sylvi
KTK-III, sh, punarautias, 153cm
ei. VIR MVA Ch Aapon Sylvesteri
KTK-II, YLA2, SLA-II, KERJ-III, sh, musta, 150cm
eii. Aapo-Artikainen
evm, sh, musta, 149cm
eie. Silja Sykertäjä
evm, sh, punaruunikko, 151cm
ee. Mehtän Nappo
sh, rautias, 157cm
eei. Ventti-Veimari
evm, sh, vaaleanpunarautias, 160cm
eee. Mehtän Piensirkka
evm, sh, rautias, 152cm

KRJ
05.01.2014 - Parodia - Helppo B - 3/40