Prime Sporthorses

Reveler Hood

virtuaalihevonen / a sim-game horse
Reveler
© kasvattaja, kiitos!

Virallinen nimi Reveler Hood Painotus Kenttäratsastus
Kutsumanimi Renttu Koulutus HeA, re130cm, CIC2
Syntynyt & ikä 25.01.2016, 15v Väri & säkä Ruunikko, 167cm
Rekisterinumero VH16-153-0002 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Mecklenburg, ori Kasvattaja Brotherhood Belgia

Saavutukset:


KERJ-I (104 p.)
Premier (63 %)

Mecklenburg oli rotuna minulle jo tuttu, mutten ollut aiemmin tavannut montakaan kenttähevosta kyseisestä kantakirjasta, joten sormeni syyhysivät päästä kirjoittamaan ostotarjousta nähdessäni Reveler Hoodin myynti-ilmoituksen. Olin kuitenkin luvannut itselleni käsi sydämellä, ettei talliin tulisi ostorikkaan tammikuun jälkeen uusia hevosia, joten pidättäydyin lupauksessani - ainakin sen pari päivää. Odottelin jonkun muun jättään orista tarjouksen, jottei minun tarvitsisi jälleen pähkäillä, minne laittaisin taas uuden hevosen, kun talli on täynnä entisistäkin. Mutta koska mitään ei näkynyt tai kuulunut, en voinut jättää lupaavaa nuorta koditta, joten ajauduin ikään kuin pakon sanelemana lopulta tarjoamaan orille kotia Prime Sporthorsesista. Myöntävän vastauksen jälkeen aloin kuumeisesti järjestämään hevoselle kyytiä Belgiasta Suomeen.

Reveler Hood on luonteelkaan melko perushelppo hevonen, joka saattaa toisinaan hukkua hevospaljouden keskelle luonteensa puolesta. Se harvoin aiheuttaa käytöksellään isompia ongelmia ja tulee pitkälti toimeen ihmisten ja muiden hevosten kanssa. Tallityöntekijöiden niskakarvat eivät nouse pystyyn huomatessaan orin hyvinvoinnin olevan joinakin päivinä heidän kontollaan, mutta huonoimpina päivinään Renttu yrittää kuin tahallaan pistää kapuloita rattaisiin ja silloin sen soisi jonkun toisen vastuulle. Se ei ole äkäinen tai kyseenalaista ihmisiä, muttei ole myöskään ole se tallin helpoin tai miellyttämishaluisin hevonen, jonka kanssa kaikki olisi aivan jokainen päivä yhtä juhlaa. Ei, meidän Renttu sijoittuu luonteeltaan näiden kahden ääripään väliin monen muun tavoin ollen aivan tavallinen, keskiverto hevonen.

Renttu seisoo hoidettaessa aloillaan kuin liimattuna, eikä viitsi tehdä harjauksesta, pesusta tai edes kengityksestä sen suurempaa numeroa. Kunhan hommat hoidetaan hyvin ja joutuin, ei ori pistä vastaan. Taluttaessa se on kotioloissa usein siivosti, sieville neideille se saattaa hieman koreilla mutta pysyy kuitenkin normaalioloissa hyvin hanskassa, kunhan taluttajan auktoriteetti on tallella. Vieraissa paikoissa oria on syytä taluttaa vain kuolain suussa, sillä se on varsin reaktiivinen ja nopea liikkeissään uusia asioita kohtaan. Kisatilanteissa ja muissa äänekkäissä paikoissa onkin syytä käyttää korvahuppua, niin hevosen keskittyminen pysyy itse asiassa.

Ratsuna Renttu on yritteliäs, muttei viitsi korjata ratsastajan virheitä loputtomiin, kuten jokin kaiken sietävä hevonen voisi tehdäkin. Jotta orin saa yltämään tasolleen, täytyy ratsastajan osata muutakin kuin pysyä satulassa. Sileällä työskentely alkaa liiallisten toistojen kautta maistua usein puulta ja treenien monipuolisuus onkin orin kanssa tärkeä osa harjoittelukokonaisuutta. Esteillä Renttu ei paljoa välitä, vaikka sama pysty hypättäisiin sen seitsemän kertaa, sillä hyppääminen on sen intohimo. Esteillä Renttu liikkuu energisesti, sitä saa enemmänkin hillitä kuin ajaa eteenpäin, ja se hyppää suurella voimalla. Jos ori saisi itse päättää, tulisi se esteille hirveällä vauhdilla ja hyppäisi korkealta ja kovaa, joten ratsastajan tehtävänä onkin toppuutella ratsua sekä ohjata se huolellisesti esteille. Maastossa Renttu hyppää rohkeasti ja harvoin arastelee minkäänlaisia esteitä.


Sukutaulu

i. Regentropfen
meckl, rn, 167cm
KTK-III, KERJ-I
ii. Welmeyer Calypso
meckl, rn, 168cm, evm
iii. World Senernixe
meckl, trt, 167cm, evm
iie. Grusdavar
meckl, prt, 163cm, evm
ie. Seefrische
meckl, rt, 165cm, evm
iei. Grande Ramiro
meckl, rt, 167cm, evm
iee. Paloma Maltia
meckl, rt, 165cm, evm
e. Detailliert
meckl, rn, 168cm
KTK-III
ei. Doctator
meckl, rn, 168cm, evm
eii. Doomlah Lah
meckl, prn, 167cm, evm
eie. Arya
meckl, vrt, 165cm, evm
ee. American Idol
meckl, trn, 165cm, evm
eei. Ameican Killer
meckl, trt, 165cm, evm
eee. My Little Idiot
meckl, rn, 162cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
meckl-t. Axseed Hood 27.02.2018 Amethyst Hood Prime Sporthorses
brdbg-o. Reveller Prime 02.07.2016 Kannada Thrill Serellenders

Kilpailukalenteri

Reveler Hood kilpailee porrastetuissa kenttäkisoissa. Ajankohtaiset ominaisuuspisteet löytyvät orin rekisteriprofiilista.

Jaos: KERJ kenttäratsastus
Ominaisuuspisteet: 2408.07 p.
Nykyinen taso: Taso 5
Maksimitaso: Taso 5
Koulutustaso: CIC2
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 1343.29 p.
Nopeus & kestävyys: 1064.78 p.
Kuuliaisuus & luonne: 0.00 p.
Tahti & irtonaisuus:0.00 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

Cup-kilpailut

Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
30.03.2020 KERJ-cup Silverlode CIC2 4/30

Päiväkirja ja valmennukset

27.12.2017 - Estevalmennus, valmentajana kasvattaja
Pierre ja Renttu olivatkin täydessä työn touhussa, kun saavuin kentälle. Pystyimmekin aloittamaan valmennuksen samantien, koska ratsukko oli tehnyt jo alkuveryttelyt itsenäisesti. Kasailin kentälle ratsukolle muutamasta pystystä, yhdestä okserista ja yhdestä vesiesteestä luonnustuvan alustavan radan. Lähdimmekin heti katsomaan esteitä läpi este kerrallaan ennenkuin tulisimme sen ratana. Vesiesteen toistimme muutamaan kertaan, kun Renttu jotenkin tänään kyyläsi sitä ja tahdoimme saada orin rentoutumaan täysin ennen radan suoritusta. Kun olin tyytyväinen yksittäisiin hyppyihin lähdimme katsomaan teitä läpi ihan ajallisesti, sekä tietenkin niin, että ne olisi turvallisia. Pierre ei päässyt tänään helpolla vaan joutui suunittelemaan kanssani parhaimmat tiet ja kertomaan miksi oli tätä. Saimmekin lopultua sovittua sopivat tiet yhdessä ja esteetkin oli siirretty sen mukaisesti. Pierre ja Renttu kerkesi tulla radan kolme kertaa ennenkuin aikamme alkoi olemaan loppu ja jouduin jättään heille hyvästit.

21.11.2016 - Maastoestevalmennus, valmentajana Veera R.
Rentun ja tämän omistajan kanssa meillä oli tänään vuorossa maastoestevalmennus. Alkuverkat kuitenkin otimme ratsukon kanssa kentällä, johon rakensin pienen ristikon heille verryttelyesteeksi. Ratsukko meni kentällä nopeat alkukäynnit ja siirtyi nopeasti ravin kautta laukkaan ja otti muutaman hypyn. Muutaman hyvän hypyn jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti maastoesterataa. Maastoesteradalle ei onneksi ollut tallin pihasta kuin ehkä kilometrin matka, jonka kävelin ratsukon vierellä. Radalle päästyämme pyysin ratsastajaa ensiksi kävelemään muutamien tukkien luota ja antaa orin hieman tutkailla niitä, vaikka esteet sille olivatkin varmasti tuttuja. Sitten pyysin heitä tulemaan kyseiset n. 60cm korkeat pienistä tukeista tehdyt esteet. Renttu hyppäsi isolla ilmavaralla näiden tukkien ylitse ja huusin ratsastajalle tämän laukatessa minua kohti, että kääntää tukeilta suoraan kohti mäkeä, jossa oli kolmet eri kokoiset portaat ja osoittelin heille isoimpia portaita. Ratsukko suoriutui portaistakin hienosti, vaikka ori suunnistikin melkoisella vauhdilla niille. Ratsukko kävi kääntymässä mäen päällä ja tuli portaat samaa tietä alas. Tämän jälkeen katsoimme heille pienen radan: mäki ylös laukassa, toiselta puolelta portaat alas, kahlausosuus ja oja. Siirryin seisomaan yhden tukkiesteen päälle, että sain pidettyä ratsukon koko ajan näköpiirissäni. Rentulla meinasi olla vauhtia hieman liikaa ja yritinkin huutaa ratsastajalle, että tämä ei ole nopeuskisa. Ratsastaja tekikin oikein fiksusti ja käänsi orin ympyrälle ja he lähtivät matkaan vasta kun vauhti oli rauhallinen. Kun vauhti oli ratsukolla reipas, mutta rauhallinen, suoriutui tehtävä oikein nätisti ja siihen olikin mukava lopettaa tämän kertainen valmennus!

22.10.2016 - Estevalmennus
Oli mukava päästä vaihtelu vuoksi välillä muidenkin kuin suomenhevosten ja länkkärotujen selkään ja varustaa alleni komea puoliveriori Reveler, jota myös Rentuksi kuulin haukuttavan. Hevosen tummanruskeat varusteet kiiltelivät puhtauttaan tallityöntekijän juuri ne kuurattua, joten teki jopa hieman pahaa hakea ne heti käyttöön. Käsky oli kuitenkin käynyt ja Rentun liikutusvastuu oli tänään minun harteillani. Olin käynyt ennen talliin menoa nostelemassa maneesissa parit esteet pystyyn, joten nyt aloitimme heti alkuverryttelyillä ja aloimme suoraan hommiin. Esteitä ei auttanut tiputella, sillä ne joutuisi vielä itse laskeutua nostamaan. Ori vaikutti heti ensiaskeleista lähtien oikein yritteliäältä ja halukkaalta työskentelemään, joten sitä ei tarvinnut ajaa eteenpäin, muttei vastavuoroisesti myöskään pidätellä kaikin voimin. Ensimmäisillä pienillä esteillä hain hieman tuntumaa hevosen hyppytyyliin ja ori ainakin venytti kaulansa koko pituuteen hyppyjen aikana, joten jouduin myötäämään ihan kunnolla hyppyjen aikana. Muuten ponnistuksiin oli helppo lähteä mukaan ja laskeutumisetkin hevonen hoiti huolella. Laukat sain vaihdettua kepeästi esteiden päällä, mutta muuten etenkin parille vinolle esteelle lähestymisien suorittaminen oli välillä haastavaa hevosen yrittäessä painaa suoraa esteelle ja itse ohjatessani sitä hieman loivempaa lähestymistä tavoitellen. Rentun ja minun yhteistyö oli välillä melkolailla soutamista ja huopaamista, sillä satulassa oleva upouusi ratsastaja ei ainakaan aluksi näyttänyt vakuuttavan puoliveristä. Homma alkoi kuitenkin loppua kohden luistaa, mutta menin kuin meninkin ajattelemaan onnistuneeni, niin eiköhän ori kolauta okserin takapuolin alas takajaloillaan. Eihän se auttanut kuin laskeutua alas satulasta, nostaa puomi ja kivuta takaisin satulaan. Otimme loppuun vielä yhden hyväksytyn hypyn, ennen kuin aloin jäähdytellä oria.

12.08.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana miivi
Päivän toiseksi valmennettavaksi paljastui Reveler Hood, jonka lempinimeen 'Renttu' tykästyin. Itse ori oli mukava tapaus valmentaa. Se ja Pierre pelasivat hyvin yhteen. Ori ei ollut mikään kaikista kirkkain tähti kouluratsujen taivaalla, mutta annoin sen CIC2-luokissa kenttää kilpailevalle hevoselle anteeksi. Valmennus sujui hyvin mutkattomasti. Pierre ratsasti hyvin, ja saimme korjailla yhdessä lähinnä orin ongelmia. Kävimme valmennuksessa läpi avotaivutuksia, joissa ainoaksi ongelmaksi löytyi tahti - Renttu joko kiirehti tai mateli niitä tehdessä. Ohjeistin Pierreä antamaan orilleen tasaisia, pieniä apuja. Molemmat pohkeet koko ajan kiinni orissa ja istuntaa tiukkaamalla muistutus jos Renttu pääsi liian kovaan vauhtiin. Annoin ratsukolle valmennuksen lopussa palautteen, jossa saatoin kehua heidän työskentelynsä muuttuneen jo valmennuksen aikana parempaan suuntaan kuin ennen sitä.

10.02.2016 - Reveler Hood palkittiin Premier-arvonimellä!

05.02.2016 - Reveler Hood muutti talliin!

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | virtuaalitalli / virtuaalihevonen | s-posti