Prime Sporthorses

Hexagon Prime

virtuaalihevonen / a sim-game horse
Hexagon
© myprofe (license / the picture os modified), thank you!

Virallinen nimi Hexagon Prime "Heksa" Painotus Esteratsastus (150 cm)
Syntynyt & ikä 15.01.2018, 9v Väri & säkä Rautias, 170 cm
Rekisterinumero VH18-048-0009 Omistaja Pierre (VRL-10531)
Rotu & skp Westfalen, ori Kasvattaja Prime Sporthorses Suomi

"Madara on rauhallinen ja tyyni tamma sekä helppohoitoinen joka tilanteessa. Ratsuna tamma on varsinkin alkuun hieman tahmea, mutta sopii huomattavasti paremmin rauhallisemmille ratsastajille, joille vauhti ja vaaratilanteet eivät sovi. Madara ei pelkää turhia, jos ratsastaja ei anna mitään syytä pelätä. Esteillä tamma on jopa pelottavan rauhallinen, ja sitä saakin vähän patistaa, jotta ajasta saisi muutamia sekunteja pois - tamman vauhti ei nimittäin ole ihan päätä huimaavaa." - Maahantuoja


Sukutaulu

i. Cranleigh Horcrux
westf, rt, 171cm
ii. Hickory GER
westf, rt, 171cm
iii. Hipster GER
westf, evm
iie. Utopiana GER
westf, evm
ie. Orchis
westf, rn, 170cm
iei. Orpheus
westf, evm
iee. Cordelia
westf, evm
e. Sokerikuun Red Templar
westf, prt, 164cm
ei. Red Lyrium
westf, prt, 165cm
eii. Red Idol
westf, prt, 166cm, evm
eie. Fading Dream
westf, rt, 162cm, evm
ee. Light Crusader
westf, rt, 164cm
eei. Light It Up
westf, rt, evm
eee. Red Blade
westf, m, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Emä Omistaja
westf-o/t. Varsa 00.00.0000 Tamma Omistaja

Kilpailukalenteri

ERJ esteratsastus

Jaos: ERJ esteratsastus
Ominaisuuspisteet: 5125.70 p.
Nykyinen taso: Taso 9
Maksimitaso: Taso 9
Koulutustaso: 150 cm
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 2426.81 p.
Nopeus & kestävyys: 152.81 p.
Kuuliaisuus & luonne: 2698.89 p.
Tahti & irtonaisuus: 134.05 p.
Tarkkuus & ketteryys: 0.00 p.

Cup-kilpailut

Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
29.02.2020 ERJ-cup Hiivurin Suomenhevoset 140 cm 7/67
30.09.2019 ERJ-cup Kisakeskus Bailador 140 cm 5/31
31.10.2018 ERJ-cup Teilikorpi 150 cm 9/102
30.09.2018 ERJ-cup KK Bailador 150 cm 3/113

Päiväkirja & valmennukset

27. maaliskuuta 2020 - Kalla CUP Kevätpäiväntasaus / kilparatsastaja Jacki

Uuden vuosikymmenen Kalla CUP startattiin vuoden 2020 maaliskuussa ensin kenttäratsastusviikonlopulla, mitä seurasi viikon päästä rataeste- ja kouluratsastuspäivät. Kenttäviikonlopulle osallistuin Dinan kanssa ja sijoituimme ihan tyydyttävällä suorituksella kuudennelle sijalle. Esteratsastuspäivänä mulle ei kuitenkaan ollut omaa hevosta alle, kun Anamaria starttasi Osmin lisäksi myös Heralla, joten toimin tänään vain kilparatsastajana Prime Sporthorsesin hevosille. Piia oli tehnyt viime vuoden jälkeen hieman muutoksia hevostensa ratsuttajiin; brandenburg-ori Pyronine oli minulle tuttu jo mm. viime vuoden Summer Flingistä, mutta 150 cm -tason luokkaan sain ratsukseni Hexagonin, jolla Anamaria oli viime syksynä voittanut estemestaruuden Fall Feelingissä. Myös viime kauden kilpailuissa Piia vaihtoi hevosia päikseen, mutta tällä kertaa muutoksiin oli hyvä syy: tällä kertaa estemestaruusluokka kilpailtiin 160 cm -tasolla, jonne tarvittiin vielä Hexagoniakin tykimpi hyppääjä. Myönnettäköön, että Anamarialla on meistä paremmat meriitit rataestekilpailuista, joten hän pääsi täysin oikeutetusti osallistumaan mestaruusluokkaan yhdessä Kopeckin kanssa.

140 cm -tason luokka ei sujunut Pyroninen kanssa kuten oli suunniteltu, joten yritin petrata Hexagonin kanssa kuudennessa luokassa. Tällä kertaa olin lähtövuorossa ensimmäisenä ja yritin pelata radan varman päälle. Heksa oli onneksi hyvin kuulolla, eikä sille täytynyt jatkuvasti ajaa pidätteitä läpi. Sarjaeste meni tällä kertaa hyvin ilman virheitä, mutten valmistellut hevosta riittävästi viimeiselle esteelle ja ohjasin sen huonosti sisään, minkä myötä okserin takimmainen puomi putosi maahan. Teimme ihan kelpo radan, mutta tietysti oma kämmini jäi harmittamaan karsiuduttuamme ulos uusinnasta, jossa orin nopeudesta olisi ollut varmasti hyötyä. Kevään osakilpailut eivät menneet aivan toivotulla tavalla, eli täytyy petrata ja kovasti kesän karkeloihin - tai sitten siirtyä täysipäiväiseksi kenttäratsastajaksi ja jättää rataesteet muiden huoleksi.

15. tammikuuta 2018 - Alkuvuoden varsakausi

Prime Sporthorsesissa varsoja syntyy pääasiassa kahdessa eri aallossa: alkutalvesta sekä kesällä, jolloin viimeisillään kantavia tammoja on aina muuhun vuoteen nähden ennätyspaljon. Tämän vuoden alussa meille on luvassa etenkin varsoja, jotka on tarkoitus rekisteröidä vanhempiensa tavoin westfalenkantakirjaan. Yksi odotettu tulokas oli yhdistelmä kahdesta raudikosta estehevosesta, jotka molemmat ovat menestyneet kansainvälisillä kisakentillä ja Sokerikuun Red Templar -emä etenkin Saksassa sekä Yhdysvalloissa. Varsonnan lähestyessä tamma matkusti Prime Sporthorsesiin, jossa se asuisi aina syntyvän varsan vieroitukseen asti leasing-sopimuksen mukaisesti.

Maanantaiaamuna, tammikuun 15. päivä eli kuun puolessa välin Tuli alkoi äkisti osoittaa merkkejä lähestyvästä varsonnasta, ja aina iltaan eli onnistuneeseen varsontaan asti tallissa oli joku päivystämässä tilannetta, sillä varsan oli arvioitu syntyvän vasta kuun lopussa. Kertaalleen varsonut Tuli ei kuitenkaan ollut yhtään oudon oloinen, vaan tottunein elkein pyöräytti maailmaan terveen ja varsin rotevan orivarsan, joka oli väriltään tasainen rautias korvista kavioihin. Todettuamme emän ja varsan terveiksi ja huolehdittuamme, ettei Tuli jostain syystä päätä hyljeksiä varsaansa, jätimme kaksikon omiin oloihinsa toisiinsa paremmin tutustumaan.

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © BDRS | s-posti