Kadon Kartano

Cayley Cirein

Cayley

Virallinen nimi Cayley Cirein Painotus Koulu-/valjakkopainotus
Kutsumanimi Caya Koulutus HeB, re60cm, vaativa valjakko
Syntynyt & ikä 07.01.2016, 16v Väri & säkä Musta tobiano, 153 cm (B)
Rekisterinumero VH16-046-0061 Omistaja Kadon Kartano VRL-10531
Rotu & skp Irlannincob, tamma Kasvattaja Ros Cirein Suomi

Saavutukset:


Näyttelytulokset:Uutta irlannincob-rintamalta, kun tvishan kasvattama Cayley-tamma saapui rikastuttamaan tupsujalkojen joukkoa Kadotettuihin Suomenhevosiin. Luonteeltaan tämä mustankirjava monitoimitamma on rauhallinen ja pääsääntöisesti yhteistyökykyinen, joskin sitä joutuu aikalailla motivoimaan, jottei laiskuus yllätä. Ajettaessa Caya kuuntelee tarkasti ääniapuja ja toimii jopa lähes pelkästään niiden varassa, eikä sitä tarvitse ratsastaessakaan juurikaan pohkeilla työstää enempää kuin on tarve. Hoitaessa oikein lempeä, mutta aiheuttaa harmaita hiuksia pullistamalla satula- ja ajovyötä vastaan, eikä tämä viitsisi nostaa jalkojaan kavioiden puhdistusta varten.


Cayley Cayley

Kuvat © WR Ranch, thank you!


Sukutaulu

i. Bradan O'Hay
ic, rnkrj, 156cm
ii. Carbry O'Hay
ic, rnkrj, 154cm, evm
iii. Caólan O'Hay
ic, rnkrj, 155cm, evm
iie. Lile Vólen
ic, rnkrj, 153cm, evm
ie. Saraid O'Hay
ic, rtkrj, 154cm, evm
iei. Seamás K
ic, rtkrj, 155cm, evm
iee. Treasa O'Hay
ic, rnkrj, 151cm, evm
e. Raláin Catriona
ic, klm, 150cm
ei. Nial v. Walsh
ic, m, 153cm, evm
eii. Noel v. Walsh
ic, klm, 155cm, evm
eie. Dammin'
ic, rn, 153cm, evm
ee. Raláin Christy
ic, trn, 159cm, evm
eei. Morresty
ic, trn, 157cm, evm
eee. Raláin Cleena
ic, m, 160cm, evm

Jälkeläiset

Sukupuoli & nimi Syntynyt Isä Omistaja
ic-o/t. Varsa 00.00.0000 Ori Omistaja

Kilpailukalenteri


KRJ 2252.51 p. vaikeustaso 2/1
ERJ 1948.73 p. vaikeustaso 1/0
VVJ 3127.26 p. vaikeustaso 6/5
Hyppykapasiteetti & rohkeus: 149.45 p.
Nopeus & kestävyys: 0.00 p.
Kuuliaisuus & luonne: 1799.28 p.
Tahti & irtonaisuus: 453.23 p.
Tarkkuus & ketteryys: 1327.98 p.

Päiväkirja ja valmennukset

22.12.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Veera R.
Kyllä tänään oli taas tuskastelemista Cayan hännän, harjan ja vuohiskarvojen selvityksessä. Tamma oli tarhassaan onnistunut jossain mudassa itsensä pyörittelemään ja sen lisäksi jouhiin oli tarttunut ties mitä takiaisia. Ensiksi joutui nyppimään suurimmat käsin pois, sen jälkeen pesemään shampoon kera mutia pois ja sen jälkeen alkaa selvittelemään loppuja takkuja. Vuohiskarvat aiheuttivat erityistä päänvaivaa sillä tamma ei millään tahtonut pitää jalkojaan paikallaan! Tämän jälkeen vielä etsimme kissojen ja koirien kanssa saksia tallista ja millään ei meinannut löytyä! Loppujen lopuksi löysimme sakset käyttöömme erään tallitytön autosta ja saimme tamman vuohiskarvat kynittyä niin, ettei se tallo niiden päälle. Varovasti myös häntää hieman lyhensin, ettei se ihan maassa roikkunut. Paljoa en uskaltanut ottaa pois ettei tule Pierreltä sanomista..

19.12.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Veera R.
Cayan ja Pierren kanssa treenattiin tänään kentällä hieman kouluratsastuksen parissa. Ratsukolle olin suunnitellut tehtävää, jossa ratsukon tuli lyhyen sivun keskeltä kääntää pituushalkaisijalle ja siitä suoraan kentän läpi, kääntyä oikealle, kääntyä keskihalkaisijalta kohti toista pitkää sivua, kääntyä vasemmalle ja taas lyhyeltä sivulta kääntyä pituushalkaisijalle. Näin ratsukko teki ikään kuin kahta neliötä kentällä. Samalla saimme käännöksiä kumpaankin suuntaan lisättyä mukaan. Pituushalkaisijalla ratsukon olisi tarkoitus tehdä tempon vaihteluja ja kulmat tulisi ratsastaa erityisen huolellisesti.

Ratsukon saapuessa kentälle, olin juuri saanut aseteltua jokaiseen kulmaan tötteröt, että niitä ei varmasti oiottaisi. Tervehdin ratsastajaa ja annoin tälle vapaat kädet alkuverryttelyjen suhteen. Caya näytti liikkuvan mukavasti omalla moottorillaan ja näin ratsastajan kaikki voimat eivät menneet sen liikkeelle saamiseen. Muutamaa patalaiskaa irlantilaista on tullut valmennettua..

Kun ratsukko oli itsenäiset alkuverkat tehnyt, pääsimme aloittamaan. Aloitimmekin suunnittelemallani tehtävällä ja alkuun ratsukko meni muutaman kierroksen ihan vain käynnissä, tehden pysähdyksen joka sivun keskikohtaan ja kiinnittäen erityistä huomiota kulmissa. Pysähdyksissä Caya oli hieman malttamaton, mutta pienoisen muistuttelun kautta tamma muisti taas kuka on pomo. Ravissa ratsukko teki pituushalkaisijalla temmon vaihteluja ja ne näyttivät sujuvan melkoisen hyvin! Tamma oli erityisen herkkä pohkeelle, joten nopeampaan raviin siirtymiset olivat melko räjähtävän näköisiä. Ravissa tamma tuntui hieman innostuvan liikaakin ja muutaman kerran tötteröt vain lensivät, kun tamma niitä kohden erehtyi juoksemaan. Laukkatehtävänä oli tehdä ikään kuin kahdeksikkoa lävistäjiä hyödyntäen ja laukan vaihto tuli tehdä keskellä aina ravin kautta. Päätyihin piti tehdä laukkaympyrät ja tässä ideana oli vain hyvät nostot ja pyöreät ympyrät. Loppuverryttelyt ratsukko suoritti itsenäisesti.

30.05.2016 - Valjakkoajovalmennus
Sää on hellinyt meitä oikein urakalla viime päivät, mutta nyt hieman viileämmän päivän kunniaksi pääsimme vihdoin valmentautumaan oikein kunnolla. Vuorossa oli valjakkovalmennus kestävyystreenillä, ja tänään vaunujeni edessä olisi kolmivaljakko, jonka muodostaisivat irlannincob-tammat Cyndara, CB Adblock ja Cayley Cirein. Hevoset varustettuani muodostin niistä niin kutsutun "unicorn"- eli yksisarvivaljakon, jossa vaunujen edessä on ensin hevospari ja kärjessä yksilöhevonen. Kärkeen sijoitin kolmikon kokeneimman tamman, Cyndaran, joka saisi toimia valjakon vetäjänä. Cayley ja Adblock olivat siis heti vaunujen edessä hevosparina. Olen viime aikoina harjoitellut aikaisempaa enemmän valjakkoajoa myös muilla kuin perinteisillä yksilö- tai parivaljakoilla, mikä haastaa sekä ohjastajaa että hevosia aivan uudella tavalla.

Valmentajamme toimi tänään myös groominamme, ja sieltä maratonvaunujen perästä olikin hyvä huudella ohjeita, kun tilanteet näki ratsastajan silmin. Teimme nopeat alkuverryttelyt siirtyessämme tiluksilla sijaitsevalle alueelle, josta löytyi kestävyyskokeen B-osuuteen soveltuva alue. Alueelta löytyi muun muassa vesieste, sekä tasamaalla että rinteissä olevia pujoteltavia muureja, puita sekä portteja. Alkuverryttelyiden aikana kolmivaljakkoni liikkui varsin reippaasti, joskin kokemattomin Cayley hieman venkuili parinsa vieressä, mutta asettui kuitenkin pian aloilleen ja keskittyi työntekoon. Tammat liikkuivat varsin hyvin ääniavulla ja ajopiiskaa käytin pohkeen sijasta ohjaamiseen aina tarpeen vaatiessa. Kolmikko löysi varsin pian yhteisen sävelen, ja tammat jopa ravasivatkin samaan tahtiin ja puhaltaen yhteen hiileen.

Aloitimme hajallaan olevien porttien pujottelusta, joten tässä vaiheessa valjakolta ei vielä vaadittu paljoa. Jokaiselle portille oli nimittäin hyvin aikaa valmistella lähestymistä, eikä groomimmekaan joutunut juuri tasapainottamaan kärryjä niin heppoisessa vauhdissa. Perustyöskentely oli valmentajan mukaan hallussa, ja erityiskiitosta sai huolellisesti liikkuva ja ohjastajaa tarkkaavaisesti kuunteleva Adblock. Valjakon kärkihevosena toimiva Cyndara piti tempoa yllä, kun muu kaksikko yritti aina välillä ottaa lunkisti ja laiskotella. Matalalle vesialueelle oli sijoitettu muutamia pujoteltavia tukkeja, joita käytettiin myös aktiivisesti maastoesteratsastuksessa. Cayley ja Adblock hidastivat melko paljonkin karauttaessamme varsin vauhdikkaasti veteen, mutta pienillä maiskautuksilla ja ohjien napautuksella sain ne jatkamaan vauhtiaan. Cyndaraa piti puolestaan hieman toppuutella, sillä vedestä pitävä tamma meinasi intoutua lisäämään vauhtia. Pujottelu sujui aluksi oikein mallikkaasti, mutta viimeiselle esteelle jouduimme hidastamaan turhan paljon, mistä olisi oikeassa kisatilanteessa saanut huutia.

Vesiharjoittelun jälkeen kuljimme tovin vapailla ohjilla käyntiä, jotta hevoset saivat hieman vetää henkeä. Kovin pitkää taukoa emme kuitenkaan hevosille suoneet, vaan seuraavaksi vuorossa oli porttien pujottelua epätasaisessa maastossa. Pienet nousut ja laskut eivät hevosia hidastaneet ja portitkin saatiin ajettua mallikkaasti ilman näkyviä virheitä, mutta hieman jyrkemmissä mäissä vaadittiin rutkasti enemmän tarkkuutta ja voimaa, jotta vaunut pysyivät tasaisessa liikkeessä. Lähes rinteen huipulla olevalle kapealla kahdesta muurista rakennetulle portille jouduimme hiomaan lähestymistä useampaan kertaan, jotta saimme suoritettua tehtävän myös laukassa. Käynnissä ja ravissa homma toimi ensimmäisillä kerroilla, mutta vauhdin lisääntyessä haasteet lisääntyivät. Cyndara ei kauheasti nauttinut joutuessaan tiputtamaan vauhtia, mutta pienen niskojen nakkelun jälkeen sekin tyytyi kohtaloonsa. Luonteeltaan hieman laiskemmat Adblock ja Cayley eivät puolestaan soittaneet suuta, ja tämä tarkkaavainen kaksikko suoriutuikin loppuvalmennuksesta oikein mallikkaasti.

09.05.2016 - Viisivuotias irlannincob-tamma Cayley Cirein saapui tänään talliin!

Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © SN | virtuaalitalli / virtuaalihevonen (sim game stable / sim game horse) | s-posti