Tallit ja tilukset

Diethelm Stables sijaitsee Etelä-Suomessa, sen tarkempaa paikkaa määrittelemättä. Diethelm sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, sillä linja-autolla pääsee Diethelmin pihatien päähän, josta on käveltävää vain noin 200 metriä. Lähellä oleva kaupunki sijaitsee vain 4 kilometrin päässä ja kaupungin läpi kulkee juna, joten kauempaakin pääsee tallilla käymään. Lähellä asuu vain muutama naapuri, mutta lähin talli sijaitsee kaupungin toisella puolella. Kilometrin päässä on hieman suurempi järvi, joka on erittäin suosittu kesäaikaan. Siellä saa uittaa myös hevosia, jos paikalla ei ole muita uimareita, tai he ovat eri puolella järveä.

Diethelmin päärakennus on melko vaikuttavan näköinen, sillä se on vanha kartano. Osa kartanosta on kuitenkin palanut, joten se on hieman alkuperäistä pienempi. Kuitenkin päärakennuksesta löytyy huoneita myös vieraille.
Talleja on yhteensä kolme. Yhteen talliin mahtuu 30 hevosta, ja ne on jaoteltu oreille, tammoille sekä koulutettaville. Rakenteilla on myös uusi 15 hevosen talli, joka toimii karanteenitallina ja mahdollisesti myös vierastallina. Jokaisessa tallissa on oma rehuhuoneensa ja pesukarsinansa. Lantala sijaitsee hieman kauempana.
Ratsastuskenttiä on kaksi - ruohopohjainen on tarkoitettu lähinnä estekentäksi, kun taas hiekkapohjaista kenttää käytetään kouluratsastuksessa puurtamiseen. Molemmat kentät ovat kooltaan 60x45m. Maneesi on hieman pienempi, mutta sieltä löytyvät niin kouluradan kirjaimet kuin estetolpatkin.

Tiluksiimme kuuluu myös laajat metsäalueet, jossa on erikseen hevosille tehdyt maastoreitit. Maastoreiteiltä löytyy runsaasti maastoesteitä, jotka ovat tehty täysin luonnon omista raaka-aineista. Maastoesteet ovat myös mahdollista kiertää, jos ei niitä tahdo hypätä.
Myös laitumia on muutama ja ne sijaitsevat tallin läheisyydessä, joten ei tarvitse ottaa traileria mukaansa, jotta saisi hevosen takaisin talliin. Tarhoja on useita, sillä hevosemme viettävät suurimman osan päivästään ulkona.

Henkilökunta

Kirsiina Diethelm
Kirsiina on täysin suomalainen nainen, joka muutti opiskelemaan Iso-Britanniaan. Siellä hän tapasi Felixin, joka opiskeli samassa laitoksessa, mutta eri alaa. Kirsiina ja Felix tutustuivat, ihastuivat ja rakastuivat. Kirsiinalla oli näinä aikoina jo ori Young Blood Solo, jonka hän raahasi mukanaan muuttaessaan Felixin kanssa Felixin kotimaahan Saksaan. Siellä pariskunta perusti siittolan, joka loppujen lopuksi muutti Suomeen.
Kirsiina on avoin ja myötätuntonen, sekä ystävällinen kaikkia kohtaan. Hän on koko henkilökunnan ystävä ja työskenteleekin heidän kanssa erittäin mielellään. Nainen ei siis ole ihan perinteinen yrittäjä...

Felix Diethelm
Kirsiinan aviomies, joka halusi sitkeästi pysyä Saksassa. Mies kuitenkin myöntyi lopulta muuttamaan Suomeen, kunhan Saksassa käytäisiin vähintään 5 kertaa vuodessa! Felix on ihastunut Suomen luontoon vaikkei sitä myönnäkään. Felix yleensä vain korjailee paikkoja, mutta kyllä häntä nähdään hevosenkin selässä silloin tällöin. Mies osaa ratsastaa erittäin hyvin, mutta ei nauti siitä samalla tavalla kun vaimonsa. Felix kuitenkin pitää hevosista ja saattaakin välillä käydä rapsuttelemassa oritovereitaan tai jopa harjata jonkun niistä.
Felix voi vaikuttaa aluksi erittäin kylmältä ihmiseltä, eikä hän ole helpoin lähestyttävä. Kuitenkin häneen tutustuttuaan saa kuulla erittäin aivotonta huumoria, joka ei oikeasti naurata ketään muuta kuin miestä itseään. Mutta osaa mies välillä olla ihan oikeastikin hauska.

Annemarie Kohler
Annemarie on pirteä nainen, joka on opiskellut ratsuttajaksi. Iältään Annemarie on 22-vuotias ja hän saksalais-suomalainen. Nainen käyttää mieluiten lempinimeään Annieta, koska oikea nimi on kuulemma aivan liian pitkä.
Annie on Kirsiinan vanhan luokkatoverin tytär. Annie ei varsinaisesti etsinyt töitä, vaan oli ennemmin baareissa silloisen miesystävänsä kanssa. Äiti oli kovin huolissaan ainoan tyttärensä menemisistä, mutta ei voinut oikein tehdä asialle mitään - olihan Annie jo aikuinen. Niinpä omistajatar kävi jututtamassa Annieta, ja tarjosi työpaikkaa, josta Annie ei voisi kieltäytyä. Annie suostui työskentelemään Diethelmissä, ja niin saimme monitoiminaisen, joka sekä hoitaa että ratsastaa hevosia. Viinaan menevä miesystävä sai jäädä.
Annien äiti kuoli aivan hetki sitten rintasyöpään, joka oli aggressiivisesti levinnyt muuhunkin kroppaan. Kun päätimme muuttaa Suomeen, Annie tuli mukaan, sillä Saksassa ei ollut hänelle enää mitään. Annie osaa suhteellisen hyvin suomea, sillä hänen isänsä oli suomalainen. Annien suosikkihevonen on Lime Sorbet Solo, jolla hän usein ratsastaakin.

Toni Lehteläinen
Toni on tallimme uusin kaksijalkainen tulokas. Toni on 25-vuotias mies, joka välillä alentuu lähes lapsen tasolle sanailullaan ja muulla hölmöilyllään. Kun hevoset ovat kyseessä, Toni osaa olla vakava. Mies saattaa olla aluksi hieman ujo, mutta se menee nopeasti ohi.
Nuori mies kilpaili ennen omalla hevosellaan, mutta jätti touhut muille, kun hevonen kuoli erään yön aikana ähkyyn. Sen jälkeen Toni on työskennellyt pätkätöinä eri talleilla, ja ollut yhdellä tallilla maksimissaan kaksi kuukautta. Toni pelkää kiintyä uusiin hevosiin, joten harvemmin häntä näkee harja kädessä. Toni on kuitenkin ahkera työntekijä, joka ei jätä mitään kesken ja auttaa aina mielellään kaikkia. Toni myös auttaa liikuttamaan hevosia, vaikka ei teekään sitä kovin usein.

Aarne Hakala
Aarne on tallin luottohenkilö, joka ruokkii aina aamuisin hevoset sekä puhdistelee varusteita vähän väliä. Vanha mies on jo eläkkeellä ja asuu naapurissa. Aarne ilmestyi muuttopäivänämme pihaan ja kyseli tekemistä, jota löytyikin yllinkyllin. Tarjosimme palkkaakin miehelle, mutta hän kieltäytyi sanoen "olen vain vanha hevosia rakastava mies ilman mitään järkevää tekemistä".
Aarne on melko vähäsanainen, mutta innostuessaan tarinoi paljonkin. Hän ei ymmärrä kilpahevosia (paitsi suomenhevosravureita), vaan on omistanut itse aikoinaan vain suomenhevosia. Lähistöllä ei kuitenkaan ole muita hevosia, joten Aarne "joutuu tyytymään jalkojaan katkoviin kilpureihin". Oikeasti Aarne ihailee hevosiamme, mutta tekee sen salaa, onhan hän sanojensa mukaan suomenhevosmies henkeen ja vereen.

Pinja Ruutjärvi
Pinja on Diethelmin vakituinen valmentaja. Nainen kävi jo Saksan aikoina tallilla valmentamassa, joskin erittäin harvoin. Pinja on Kirsiinan vanha ystävä. Pinja on ankara valmentaja eikä kehu turhia. Pinja kehumisista saa olla ylpeä! Pinja kilpailee itse kenttäratsastuksessa.